Show Friezenteam Avalon
Show Friezenteam Avalon Foto: Chantal van Tuijl

Try-out show Friezenteam Avalon

Algemeen

Liempde, 1 april - Friezenteam Avalon, 8 zware Friese paarden gehuld in een zweem van piraterij, rijden een kür op muziek. Deze piratenkür is door de amazones zelf bedacht, geschreven en in de muziek gezet. In de weken die volgden is de kür eerst zonder paarden gelopen en daarna onderdeel voor onderdeel ingeoefend. Tijdens dit proces zijn de puntjes op de i gezet en de lijnen tot op het laatste moment geperfectioneerd. En ook de kleding is geheel in stijl aangeschaft.

Veel leden hebben ruime showervaring op kleine en grote evenementen in binnen- en buitenland. Een hoogtepunt voor de meeste leden is het optreden in Ahoy geweest, waar er 3 dagen in het voorprogramma van de Spaanse rijschool werd gereden. Dit was nog met een andere showgroep. Met deze ervaring zijn zij Friezenteam Avalon begonnen begin dit jaar. Maar ook nieuwe leden vinden hun plek in Friezenteam Avalon, zelfs met jonge paarden. Iedere maandag wordt er hard getraind in het complex van Manege Sonniushof te Son en Breugel. De kracht van Friezenteam Avalon is het samen bedenken, beslissen en uitvoeren van alle zaken die spelen rondom een showteam. En dat stralen ze uit, één met de paarden, één met elkaar en één met het publiek.

Zondag 1 april, eerste paasdag, hebben de amazones van Friezenteam Avalon een try-out gereden op de open dag van Ruitersportschool de Rekkendonken te liempde ter ere van het 45-jarig bestaan. De organisatie was strak geregel en er kwam veel publiek op af.

Er waren veel positieve reacties op de show van Friezenteam Avalon.
"Heb genoten" Ria Schellekens
"Ziet er fantastisch uit. En wat hebben jullie prachtige kleding aan. Te gek" Marjo Sol
"Wat een fantastische show!!!" Jacqueline van Boxtel


Meer informatie en data van shows is te vinden op www.friezenteamavalon.nl ook zijn we te volgen op facebook.
Op 17 juni rijdt Friezenteam Avalon een show op manege Sonniushof in Son en Breugel tijdens de manegekampioenschappen.