Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Oud Prinsen Son en Breugel schenken cheque

Human Interest

Son en Breugel - In de aanloop naar de SamenLoop voor Hoop inzamelingsactie zijn de oud prinsen van Son en Breugel een inzamelingsactie gestart. Zij zamelen kapotte telefoons en gebruikte cartridges in. Dat deden zij op door inzameldozen te plaatsen bij lokale ondernemers zoals Jumbo, Emté, Plus, AH, Digison en Cafetaria Spierings.

Een zeer succesvolle actie die zowel goed bleek te zijn voor ons milieu, als voor een financiële bijdrage aan de SamenLoop voor Hoop actie. De actie is inmiddels ten einde en bij het ophalen van de inzameldozen bleek dat de gemeenschap nog steeds gebruik maakte van de mogelijkheid om deze middelen als "afval" op die manier aan te bieden.

Dit heeft de oud prinsen doen besluiten om door te gaan met het inzamelen en van de daaruit voorvloeiende gelden jaarlijks een lokaal goed doel te gaan steunen. Oud prins Leon Spierings wil graag iedereen die hieraan heeft meegewerkt, bedanken. "Blijf vooral uw kapotte telefoons en gebruikte cartridges inleveren, dan zetten wij ze om in geld voor een nog nader te bepalen goed doel in Son en Breugel". Welk doel dit is, werd maandag 10 april bekend gemaakt tijdens het diner voor oud prinsen bij La Sonnerie.

Dit jaar gaat de cheque naar buurtvereniging 'Gehurterbij', de oud prinsen vinden dat 'Gehurterbij' bij alles wat ze organiseren altijd dat samenwerking doen met Zonhove. Als een echte buurtvereniging zorgen ze dus voor verbinding in en met de buurt.

U kunt nog steeds lege cartridges en oude en/of kapotte telefoons inleveren bij de volgende inzamelpunten: Cafetaria Spierings Nieuwstraat 17, Albert Hein Son 17 septemberplein 9, DigiSon en Emté van Gentlaan 8.