Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Open dag Golf Son: heerlijk weer om een balletje te slaan

Algemeen

Son en Breugel - Het waren ideale omstandigheden, zondagochtend om 11.00 uur toen de open dag van Golfclub Son van start ging. Het zonnetje scheen, de temperatuur was aangenaam en de ontvangst warm! Het was sowieso een drukte van belang op Sportpark De Gentiaan, vanwege de competitiewedstrijden van HTC Son, maar vooral vanwege de vlooienmarkt in de hal van de tennisvereniging gehouden werd.

Door: Lucas van As
Foto's: Wil Feijen

Vorig jaar werd de open dag in samenwerking met de hockeyclub en HTC Son Tennis georganiseerd, dit jaar is daarvan afgezien. Volgend jaar is daar weer alle ruimte voor, de drie verenigingen willen de mensen ook niet overvoeren.

Klein, maar gezellig
Golfclub Son is een kleine, gezellige vereniging, en dat straalden ze op de open dag ook uit. Een vereniging met zo'n 100 vrijwilligers, waarvan een aantal ook aanwezig was op de open dag om mensen te begeleiden of wegwijs te maken.

Belangstellenden konden op drie manieren kennis maken met de golfsport, bij het afslaan, bij het putten of bij het chippen. Alle drie vergen ze een andere techniek, bij elke activiteit stond een begeleider die het helder uitlegde. Over belangstelling had de club niet te klagen, het was een aardige drukte van belangstellenden die een kijkje kwamen nemen, met dank aan het mooie weer!

Afslaan, putten en chippen
Bij de 'driving range', waar mensen het afslaan konden oefenen, stond een aantal belangstellenden aardig te 'swingen'. Met een sierlijke beweging sloegen ze de bal, soms raakten ze alleen lucht, een andere keer vloog de bal door de lucht. De ene keer verder dan de andere.

Bij het putten is het juist niet te bedoeling dat je 'swingt', het terrein is enigszins oneffen, daar moet je dus op letten. Maar je moet de bal niet alleen de juiste richting meegeven, maar ook de juiste snelheid, rekening houdend met het terrein!

Het chippen is wéér een ander verhaal, op een meter of tien stonden vijf olympische ringen, het was de bedoeling de bal door één van die ringen te mikken. Om dat te kunnen doen, moet je de bal laag raken, waarbij je met de club over de grond schraapt.

Mijn eigen ervaring
Zelf ontkwam ik er niet aan om het uit te proberen. Onder deskundige begeleiding van onze fotograaf, tevens lid van Golfclub Son, probeerde ik eerst het afslaan. Ook ik moest even wennen, en raakte bij menige poging meer lucht dan bal. Om bij de volgende poging de bal ineens ver door de lucht te zien zoeven, tot mijn eigen verbazing!

Het putten heb ik maar overgeslagen, daar heb ik vorig jaar al van mogen proeven. Het lijkt eenvoudiger dan het is, met de toegevoegde voldoening van de bal te zien verdwijnen in de hole.

Dan het chippen! Het was even wennen dat ik juist de grond moest schrapen met mijn club, om de bal de lucht in te krijgen. Ook hier bleek dat oefening kunst baart, na enkele vergeefse pogingen ging het al beter.

Golfen is voor iedereen
Golf is een sport die een aparte techniek vereist. De een pikt het sneller op dan de ander, maar iedereen kan het onder de knie krijgen. Het is een sport voor jong en oud, tot op hoge leeftijd kun je de sport beoefenen. Wat het extra leuk maakt, is als er speciale appgroepen zijn waar je kunt zien wie er gaan spelen. Of als er extra activiteiten zijn, zoals een combinatie van golf en bridge of van golf en tennis.

Golfclub Son is een kleine, gezellige club, ideaal voor beginners maar ook voor gevorderden. Samen met een tiental andere clubs biedt Golfclub Son de Vriendenpas aan, waar voor € 120,00 je tien keer kunt spelen bij elk van de aangesloten clubs.

Het was een geslaagd evenement, de open dag van Golfclub Son. Maar ook buiten de open dagen bent u welkom om kennis te maken!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding