Dames 3 kampioen!
Dames 3 kampioen!

Dames 3 VC Pieter Brueghel kampioen!

Algemeen

Son en Breugel - Dames VC Pieter Brueghel 3 is kampioen! Ze waren al officieel kampioen geworden in een eerdere uitwedstrijd, maar nu was het thuisfeestje in De Landing. 

Dames 3 heeft dit seizoen een krappe selectie gehad, wekelijks was het passen en meten wie er mee zouden doen. Des te mooier is de prestatie voor deze dames, die niet bij de pakken neer zijn gaan zitten, maar er samen de schouders onder gezet hebben. Samen met de altijd fanatieke trainer Dirk hebben ze er een leuk, gezellig en mooi volleybalseizoen van gemaakt. Met als beloning op het werk, het kampioenschap!

Op maandag 16 april was de laatste thuiswedstrijd tegen VVC Best. De scheidsrechter vond het wel toepasselijk om het feestje mee te vieren in het shirt van ook een terechte kampioen, maar dan uit Eindhoven. Trainer Dirk was hier wat minder van gecharmeerd. Gelukkig leidde het hier niet tot een confrontatie. Ook was er veel publiek op de tribunes om de dames toe te juichen. 

En dan nu de wedstrijd. Dames 3 begon prima aan de wedstrijd, al bood VVC Best nog wel de nodige tegenstand. Dus er moest geknokt worden om de eerste set binnen te halen, maar dat lukte. De tweede set begon voortvarend, en liepen ze al snel en gemakkelijk flink uit. Ook de tweede set werd uiteindelijk vrij gemakkelijk binnengehaald. Ook werden de nodige buikschuivers gemaakt als er alweer een ace werd geslagen. De derde set was een hele andere dan de eerste twee. VVC Best rechtte de rug nog een keer en onze dames waren meer aan het lachen dan aan het volleyballen. Al snel keken ze tegen een grote achterstand aan. Trainer Dirk die de eerste twee sets zo rustig op de bank zat, kon het bijna niet meer aanzien. Zijn dames die het zo lieten afweten, frustrerend en onnodig. De derde set kwam het dan ook niet meer goed en ging helaas verloren. Maar als kampioen werd de wedstrijd winnend afgesloten. Het was een bevestiging van een uitstekend seizoen.

Uiteraard werden de dames na de wedstrijd gehuldigd, met de nodige champagne. Nogmaals proficiat dames en succes in de derde klasse!
 

Dames 3 kampioen!