Fia van den Nieuwenhof en Kitty Verbaandert  samen op de foto
Fia van den Nieuwenhof en Kitty Verbaandert samen op de foto

Bijzondere jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens feest KVB

Verenigingen

De Katholieke Vrouwen Beweging bestond 65 jaar en dat was vorige week reden voor een mooi feestje. De avond begon met het huldigen van twee wel heel bijzondere jubilarissen.

Kitty Verbaandert is 50 jaar lid van de vereniging en kreeg uit handen van voorzitster Carin Hulsen een mooie vaas met bloemen. Daarna werd Fia van den Nieuwenhof gehuldigd. Fia is maar liefst 60 jaar lid. Zij is er dus bijna vanaf het begin bij. Door een oogziekte is Fia in de loop der jaren steeds slechter gaan zien en de laatste jaren is ze volledig blind geworden. Fia staat desondanks nog volop in het leven en zal zelden een KVB avond aan haar voorbij laten gaan. Fia had aangegeven om als cadeau graag met het bestuur van een High Tea te  willen genieten en zo geschiedde.


Na de mooie woorden van voorzitster Carin Hulsen werden de twee jubilarissen gefeliciteerd door de andere leden. Na het feliciteren kwamen de leden uit bij een tafel met heerlijke gebakjes. Men nam een gebakje mee naar hun plekje waarna het personeel van De Zwaan de koffie of thee bracht.

Het bestuur had De Briljantjes uitgenodigd en dat bleek een gouden greep.  De Briljantjes bestaan uit 4 vrouwen en 1 technicus. Ze zongen liedjes, liepen door de zaal, betrokken de leden bij hun optreden en maakten er een dolle boel van. De jubilarissen kregen ook van De Briljantjes extra aandacht en ondertussen gingen de dames van de De Zwaan steeds met heerlijke hapjes rond. De leden aten hun buikjes vol en genoten zichtbaar van al het lekkers en de vrolijke muziek. De dames deden goed mee en dat was vooral na de pauze goed te zien. De Briljantjes zetten de leden gekke hoedjes op, lieten ze plastic instrumenten bespelen en letters vormen in de lucht. De hele zaal deed mee en iedereen had de grootste lol. 


Het was een meer dan geslaagd feest. De Briljantjes waren briljant, het personeel van De Zwaan was zoals altijd behulpzaam en vriendelijk, de leden zongen gezellig mee, de hapjes en het gebak waren heerlijk en een ieder ging dan ook met een goed gevoel naar huis. Op deze avond zijn ook foto's gemaakt en een kleine selectie is terug te vinden op de website van de vereniging op kvbsonenbreugel.nl