Sonseweg (N620)
Sonseweg (N620) Foto: Adrie Neervoort

Sonseweg (N620) één van de gevaarlijkste provinciale wegen

Algemeen

Son en Breugel - Regelmatig worden we opgeschrikt als weer een ernstig ongeval plaatsvindt op één van de provinciale wegen. Reden voor Cora van Nieuwenhuizen, minister van verkeersveiligheid, om 50 miljoen euro uit te trekken voor de aanpak van de 'dodenwegen'.

Uit recent onderzoek van RTL Nieuws bleek dat ook de Sonseweg (N620), de weg tussen Son en Best tot een van de 64 gevaarlijkste provinciale wegen behoort, op een totaal van 550. Geen feit waar we trots op mogen zijn.

Ondanks de aanleg van de fietsersoversteekplaats bij Dutmella, is de Sonseweg nog steeds gevaarlijk. De rijksoverheid gaat daar dus in investeren, samen met de provincies, die ook 75 miljoen zullen investeren.

Aan welke maatregelen denkt de minister? In eerste instantie aan het verwijderen van obstakels zoals bomen, het plaatsen van geleiderails is ook een optie. Aanwezigheid van geleiderails kan het verschil maken tussen leven of dood, in het geval van een ongeluk.

Verreweg de meeste verkeersslachtoffers vallen bij ongevallen op provinciale wegen, ongeveer 85%. Er valt dus veel winst te behalen in dit opzicht!