De jury (vlnr) Dorethe van Beuningen, Sandor Paulus, Wendy Bekkers, Henk Willems, en Hans Werner
De jury (vlnr) Dorethe van Beuningen, Sandor Paulus, Wendy Bekkers, Henk Willems, en Hans Werner Foto: Wil Feijen

Welke Lucky Duck XL valt in de prijzen?

Algemeen

Son en Breugel - Tijdens de Lucky Duck race op Koningsdag zwemmen ook enkele zeer grote eenden mee. Deze zogenaamde XL Lucky Duck eenden zijn gesponsord door ondernemers, verenigingen of particulieren, die daarmee nog eens extra het goede doel steunen. Deze bijzondere eenden maken ook nog eens kans op een prijs voor de snelste eend tijdens deze spectaculaire race op de Dommel. Maar er is nog een prachtige bekroning te winnen voor de fraaist gepimpte eend.

Wie heeft de mooiste vreemde eend in de bijt? Dit was de vraag die woensdagavond 18 april centraal stond bij de deskundige jury. Niet de minste plaatsgenoten maakten hiervan deel. Dorethe van Beuningen ( tweevoudig winnaar mooiste XL eend en eigenaresse van Da Vivente Hairstyle en gastvrouw voor de Lucky Duck eenden), Sandor Paulus (De Karikaturist en maker van de eendenkleurplaat), Henk Willems (kunstliefhebber), Wendy Bekkers (Wens Reclame en tweemaal tweede prijs XL eend) en Hans Werner van Ars Longa, moesten deze avond de winnaar 2018 van de Lucky Duck XL kiezen.

Tot op het laatste moment werden er nog opgeleukte XL Lucky Duck eenden ingeleverd. Het waren echt geen lelijke eendjes; wat een werk, energie en creativiteit hadden de makers in hun eenden gestoken!
Van de vijfentwintig genomineerden bleven er uiteindelijk een aantal serieuze kanshebbers over (zie foto). Daarna ging het verder tot de keuze van de drie podiumplaatsen.

Op Koningsdag, aanstaande vrijdag, zal tijdens de sponsorrace bekend worden gemaakt welke XL eend en dus welk bedrijf/sponsor met de hoogste eer gaat strijken.
Spannend…...maar uiteindelijk kan er maar "eendje" winnen.