De harmonie is al volop aan het oefenen voor  het Koningsconcert op donderdag 26 april
De harmonie is al volop aan het oefenen voor het Koningsconcert op donderdag 26 april Foto: Wil Feijen

Klaar voor het Koningsconcert

Algemeen

Het koper is gepoetst, de kelen zijn gesmeerd en ook de instrumenten zijn gestemd!

Door: Henriette van Berkel

Al enige weken heb ik de repetities mogen bijwonen van harmonieorkest Pro Honore et Virtute. In die weken is er hard gewerkt door muzikanten en solisten om het eerste Koningsconcert van Son en Breugel tot een succes te maken. Het is een verrassend programma geworden waar de vonken van af spatten. In plaats van het echte vuurwerk zorgt het orkest, samen met de acht solisten beslist voor muzikaal vuurwerk.

Iedereen is er klaar voor. Ook Malou Jansen, zij zal het programma op het Kerkplein presenteren. Malou is geen onbekende in Son en Breugel. Al eerder heeft ze programma's gepresenteerd en ze heeft absoluut geen podiumvrees. Haar opleiding "artiest" aan het ROC heeft daar zeker aan bijgedragen. Binnen toneelgroep Maan heeft ze haar sporen verdiend. Nu staat ze te popelen om de muzikanten bij het Son en Breugelse publiek te introduceren!

Kortom: alle voorbereidingen kloppen, er is enthousiast gerepeteerd onder de strenge maar vriendelijke leiding van Johan Smeulders, het programma staat als een huis, en de Clarissen bidden nog steeds voor mooi weer. Niets kan een mooie muzikale avond op 26 april nog in de weg staan. Maar voor de pessimisten onder ons: neem toch maar een jasje of een paraplu mee!

Tot 26 april 20.00 uur op het Kerkplein in Son, het wordt een bijzonder feestje!