Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Freedom Ride komt door Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Bevrijdingsdag is de nationale feestdag op 5 mei waarop de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 wordt gevierd. Maar tegenwoordig staat deze dag vooral model voor de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

De Freedom Ride sluit nadrukkelijk bij dit thema aan. De Freedom Ride is bedacht door de wielerploeg TeamLottoNL-Jumbo en de Stichting Waardering Erkenning Politie.

Samen met inmiddels tal van andere partners zoals het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, de Stichting Liberation Route Europe, het nationaal comité 4 en 5 mei  wordt beoogd de waarden van vrijheid en democratie op een andere, sportieve manier te gedenken.

Tijdens de Freedom Ride ontmoeten topsporters, militairen, veteranen en politiemensen, maar zeer zeker ook toerfietsers elkaar op de fiets en rijden letterlijk zij aan zij langs historische plekken die belangrijk zijn voor het –historisch- besef van vrede en vrijheid. Dát maakt deze tocht zo uniek en vormt de Freedom Ride een zeer bijzondere uitbreiding van het gedachtegoed, in dit geval om in vrijheid te kunnen fietsen

Afbeelding