Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Petrus Bandenkerk in Haagse kringen

Politiek

Son en Breugel - Was de sloop van de Petrus Bandenkerk tot voor kort lokaal nieuws. De aandacht heeft zich verbreed. Inmiddels zijn er in de tweede kamer schriftelijke vragen gesteld over de noodzaak tot sloop van deze kerk.

Het VVD tweede kamerlid Antoinette Laan-Geselschap heeft bij de voorzitter van de 2e kamer schriftelijke vragen ingediend die  bestemd zijn voor de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: Ingrid van Engelshoven. Antoinette Laan is woordvoerster namens de VVD, over ruimtelijke ordening, omgevingswet en cultuur. Zij maakt zich o.a. hard voor bescherming van gebouwen, die een voorbeeld zijn van architectuur uit de wederopbouw na de tweede wereldoorlog.
 
De Petrus Bandenkerk is nog niet als monument van de wederopbouw aangewezen door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed maar dwingt dit wel af. In het schrijven vraagt Antoinette Laan de minister alsnog in gesprek te gaan om te kijken of dit in haar ogen beeldbepalende gebouw uit de wederopbouw alsnog aan de lijst van het beschermingsprogramma kan worden toegevoegd. Saillant detail is overigens, dat de lokale VVD afdeling van de gemeente Son en Breugel voor sloop van de kerk is. Maar ja, zoals vaak in de politiek blijkt alles vloeibaar. Wij houden u op de hoogte.