Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Nieuwbouw Molenstraat bijna klaar

Algemeen

Son en Breugel - De nieuwe bewoners moeten nog even geduld hebben, voor ze hun woningen kunnen betrekken. Wie er regelmatig langs komt, heeft het nieuwe gebouw op de hoek van de Molenstraat en de Nieuwstraat al zien verrijzen, ingeklemd tussen de Jumbo en het kanaal. Een prachtige lokatie, waar dinsdag 8 mei de plaatselijke pers (waaronder natuurlijk DeMooiSonenBreugelKrant) was uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen.

De appartementen zijn naar verwachting half augustus (na de bouwvak) klaar. Een rondleiding, verzorgt door Paulus Oerlemans (gebiedsregisseur woonstichting 'thuis), gaf een aardige indruk van de woningen. Er worden 30 appartementen gerealiseerd, waarvan 5 gereserveerd zijn voor woningzoekenden uit de groep van Dóórpakken Wonen. Het gaat hier veelal om jong volwassenen met een aandoening in het autisme spectrum. De bewoners wonen zelfstandig en krijgen waar nodig individueel en op maat begeleiding, zodat ze hun weg kunnen vinden in de maatschappij, qua werken en wonen. 

De appartementen zien er prachtig uit, hoewel de 75 m2 groot zijn, ogen ze groter en ruimer. Bij de bouw is overal rekening mee gehouden om het wooncomfort zo groot mogelijk te maken en er voor te zorgen dat de bewoners er in elke fase van hun leven kunnen wonen.

Lees meer in onze uitgave van woensdag 16 mei!

Afbeelding