Afbeelding
Foto: Stijn Van der Meer

Je koopt een kerk en dan?

Politiek

Son en Breugel - Misschien is dat wel de grootste vraag, nu het waarschijnlijk is dat de gemeente Son en Breugel de Petrus Bandenkerk inclusief grond gaat aankopen.

Waar eerst alleen nog sprake was van het kopen van de grond onder de kerk, is na onderhandelen over uitstel van de sloop van de kerk, besloten ook de kerk te kopen.
De aankoop van de kerk, zet natuurlijk alle lopende zaken in een ander daglicht. Want het nieuwe nog te bouwen MFA zou voor een deel op de grond van de kerk gebouwd worden. Maar ook staat er nu dus een alternatief voor een nog te bouwen MFA. Tevens was het nieuwe te bouwen MFA beeld bepalend binnen het centrumvisie plan van de gemeente.

Eén ding is zeker alle deadlines wat betreft het nieuw te bouwen MFA niet worden gehaald. Als de nieuwe coalitie als die er straks eindelijk is, kiest voor hergebruik van de kerk in zijn huidige vorm, dan komt er geen nieuwe kerk achter de Sonse toren.
Dit heeft de parochie nogmaals laten weten. Wel overwegen zij dan de mogelijkheid om een ruimte te huren in de oude kerk. Maar deze plannen zijn in het geheel niet concreet en hangen van veel andere zaken af.
Voorlopig kijken de inwoners van Son en Breugel nog tegen een lege Petrus Bandenkerk aan die voorlopig gered lijkt van de sloop.