Gezelligheid troef tijdens het Jeu-de-Boulen
Gezelligheid troef tijdens het Jeu-de-Boulen

Gezelligheid troef tijdens het Jeu-de-Boulen

Verenigingen

Son en Breugel - De dames van de Katholieke Vrouwen Beweging gingen naar De Boerderij voor een middagje Jeu-de-Boulen. Zoals altijd begon de middag met koffie en wat lekkers, waarna Jan Rattink van vereniging La Ferme Boel de teams indeelde.

Hij liet de vrouwen drie keer een half uur spelen, in verschillende samenstellingen. Tussendoor was er iedere keer een kwartier pauze, dus genoeg tijd voor een drankje aan de bar. Er werd bij tijden zeer fanatiek gespeeld, de meetlat moest er meerdere keren aan te pas komen om de uitslag vast te stellen! Jan gaf ondertussen wat technische aanwijzingen hoe te gooien, maar de meeste dames hadden zo hun eigen techniek.

Het was perfect Jeu-de-Boules weer: droog, af en toe kwam het zonnetje er doorheen, waarna de wolkjes ook weer zorgde voor verkoeling. Een paar leden speelden niet mee, maar kwamen wel gezellig de andere dames aanmoedigen. Op het einde van de middag werden de punten opgeteld en de prijsjes verdeeld. De KVB leden waren niet in hele groten getale opgekomen, dat mocht de pret niet drukken. De sfeer was prima en de dames hadden er veel plezier in!

Dinsdag 15 mei gaan de dames naar Brasserie Thermae Son voor een heerlijke High Tea en de eerstvolgende activiteit in juni is een bezoek aan het HOi-huis. Voor een beeldimpressie van het Jeu-de-Boulen en andere activiteiten kun je kijken op de site kvbsonenbreugel.nl.

Gezelligheid troef tijdens het Jeu-de-Boulen