Afbeelding

Kindervoetendag, een buitenkans voor kindervoeten

Zakelijk

Son en Breugel - Als u kinderen op straat ziet, of op school, let u er wel eens op wat voor schoenen ze aan hebben? Als u zelf (tiener)kinderen heeft, weet u allicht het antwoord al: trendy sportschoenen! Of, zoals Bart Boudewijns en Frank van Rooij het omschrijven: 'niet-verantwoord schoeisel'. Het is volgens beide heren het gevolg van een uitgekiende marketing campagne, waardoor kinderen alleen maar schoenen willen die populair zijn.

Door: Lucas van As

Drukke programma's
Gezinnen hebben vaak drukke programma's, het is begrijpelijk dat ouders al blij zijn als hun kroost op tijd naar school is. Voeten zijn het fundament waar ons lichaam op rust, het is dus van belang om te zorgen voor een goed, stevig fundament. In dat opzicht is goed schoeisel van groot belang, reden om eens te gaan praten met Bart Boudewijns (van Boudewijns Schoenen) en Frank van Rooij (van Voetinstituut Penninx).

Frank hoort steeds meer klachten van mensen die bij Voetinstituut Penninx binnenkomen, bijvoorbeeld: 'Ik heb zo'n last van mijn voeten als ik van het voetbalveld kom!'. 'Dat hoeft niet zozeer te maken met de voetbalschoenen, maar het kan ook te maken hebben met de schoenen die mensen door de week dragen', merkt Frank op. 'Voorkomen is beter dan genezen!' voegt hij er nog aan toe.

Steeds meer klachten
De klachten doen zich meestal voor bij iets oudere kinderen, van tussen de 9 en 14 jaar oud. Het duurt een aantal jaren voordat de klachten die ontstaan vanwege het dragen van verkeerde schoenen zich uiten, het is daarom belangrijk er op tijd bij te zijn. Op zich kan het geen kwaad af en toe sneakers te dragen, alleen geen zeven dagen per week. Als kinderen dat wel doen, lopen ze groot risico op klachten van hun enkels, knieën, rug, of van vermoeidheid.

Bart en Frank willen graag iets doen om de bewustwording op dit gebied te vergroten. 'Vroeger droeg iedereen goede schoenen, en waren sportschoenen voor erbij', vertelt Bart. 'Het is een eigen leven gaan leiden, nu draagt de jeugd alleen sportschoenen. Tegen de tijd dat ze volwassen zijn, is het al te laat', voegt hij er aan toe.

Kindervoetenmiddag
Daarom organiseren Boudewijns Schoenen en Voetinstituut Penninx op 16 mei een Kindervoetenmiddag, van 14.00 tot 17.00 uur, bij Boudewijns Schoenen aan de Nieuwstraat. Deze kindervoetendag is voor alle kinderen van alle leeftijden.

Op die middag kunt u een voetafdruk laten maken van de voeten van uw kind, Bregje (podotherapeut bij Voetinstituut Penninx) zal kosteloos een analyse maken en advies geven. De middag is laagdrempelig, u hoeft geen afspraak te maken zoals bij de dokter. U kunt gewoon binnen lopen, en krijgt meteen advies!

Uw kinderen krijgen niet alleen hun voetafdruk mee, maar ook een gadget. Bart en zijn team zorgen voor advies voor goede schoenen, ook leuke, trendy sneakers die niet alleen leuk maar ook betaalbaar zijn.

Kom allen kijken op woensdagmiddag 16 mei, Boudewijns Schoenen en Voetinstituut Penninx heten u van harte welkom!