Afbeelding
Foto: Wil Feijen

1000e Rit van Automaatje

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen vrijdag 11 mei werd door Wilko Platje, vrijwilliger en chauffeur van Automaatje, de 1000e rit gereden. Mevrouw De Haas uit de Sint Genovevastraat was de gelukkige die de eer te beurt viel. Per toeval is zij ook degene die zich als een van de eerste aangemeld heeft bij Automaatje.

Door: Hennie van Hagen

Mevrouw De Haas werd in het zonnetje gezet met een mooie plantenbak en een tegoedbon, overhandigt door Evelyn Kreukniet , coördinator bij Automaatje. Ook Wilko kreeg tot zijn verbazing een mooie medaille. Bijzondere waardering was er voor DMF bloemen & planten, 17 Septemberplein in Son, die de plantenbak ter beschikking stelde. Ook was er waardering voor de cadeaubon en de medaille die door juwelier Opaal, Raadhuisplein 14 in Son beschikbaar waren gesteld.

Mijlpaal
De mijlpaal werd bij Mevrouw De Haas aan tafel gevierd, onder het genot van een kopje koffie en een lekker stukje taart. Tijdens dit gesprek bleek maar weer hoe Automaatje gewaardeerd wordt. Verder werd het voor mevrouw De Haas ook duidelijk dat Automaatje er niet alleen is voor bijvoorbeeld een bezoek aan het ziekenhuis, huisarts en dergelijke. Ze vertelde dat ze graag een keer naar haar vriendin in Nijnsel wil gaan en zij wist niet dat ze ook daarvoor kan bellen. Dat gaat ze dan ook beslist doen, vertelde ze.

Het initiatief voor het starten van Automaatje in Son en Breugel komt van SonenBreugelverbindt en wordt ook geheel geregeld door SonenBreugelverbindt. Het is gestart op 3 november met 10 chauffeurs. Maurice Peters is project leider , verder is er een hoofdcoördinator: Evelyn Kreukniet, en zijn er drie assistent-coördinatoren: Hanneke van Velthoven, Ruud Koelman en Anne-Marie de Bruijn.

Behoefte aan chauffeurs
Er zijn op dit moment 48 vrijwilligers die de ritten rijden. Archipel Berkenstaete verzorgd voor Automaatje de telefonische bereikbaarheid. Op dit moment zijn er zo'n 200 klanten die zich aangemeld hebben bij Automaatje. Er is echter nog duidelijk behoefte aan chauffeurs en ook aan een assistent-coördinator, het zou mooi zijn als daarvoor iemand zich zou melden!

Aanmelden kan altijd via SonenBreugelverbindt.nl. Vooral de chauffeurs krijgen tijdens hun rit de mooiste verhalen te horen, soms vol humor en soms vol verdriet. Al met al een geweldig initiatief waar door veel mensen in Son en Breugel gebruik van wordt gemaakt!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ingezonden 14 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 18 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 19 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 20 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 21 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 22 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé