Afbeelding
Foto: Annie Maessen

Ook de LionsClub deelt geldprijzen uit

Algemeen

Son en Breugel - De Lionsclub Son en Breugel organiseerde op Koningsdag de vierde Lucky Duck Race in Son en Breugel. De Dommel kleurde geel, duizenden badeendjes dreven in de Dommel richting de finish, elk eendje was gekoppeld aan één van de meer dan 4.000 verkochte loten. De opbrengst van de verkochte loten ging voor een gedeelte naar de clubs die de loten ze hadden verkocht, daarnaast ging een groot bedrag naar een aantal "goede doelen" in Son en Breugel.

Door: Adrie Neervoort

Op maandag 14 mei werden er in de thuishaven van de LionsClub Son en Breugel, de brasserie van Thermae Son, geldprijzen uitgereikt aan de deelnemende clubs en verenigingen én natuurlijk ook aan een aantal "goede doelen".

De LionsClub Son en Breugel is een dienende club van enthousiaste mensen die graag iets voor een ander doen. Dit bleek nu ook weer, de Lucky Duck Race leverde behalve een waar kijk spektakel ook een mooi bedrag op om te verdelen.

Henk Achten was namens de LionsClub Son en Breugel de "Gaston" van de avond. Net als Gaston, het gezicht van de postcodeloterij, gaf Henk namens de Lionsclub veel geld weg aan de aanwezige clubs en verenigingen in de zaal. Wat te denken van €1.900,- voor Harmonie Pro Honore et Virtute, die 1.100 loten had verkocht en daarmee de winnaar van dit jaar was als het gaat om het aantal verkochten loten. De helft van het bedrag, 3 euro per verkocht lot, ging naar de verkopende club.

In totaal werd er die avond €10.000,- verdeeld, waarvan een groot gedeelte bij de vier "goede doelen" terecht kwam. Dit jaar waren dat: de Kindervakantie spelweken (€750,-), het Sinterklaascomite (€1.000,-), stichting 2109 (€1.000,-) en stichting Meedoen Werkt (€1.500,-), die ook nog eens de winnaar werden met de snelste eend tijdens de race en dus de wisselbeker mee naar huis mochten nemen.

Dat het geld goed terecht kwam, bleek al tijdens de avond. De clubs, verenigingen maar ook de goede doelen gaven aan in veel gevallen al een bestemming voor het geld te hebben. Van aanschaf van materiaal tot een vrijwilligersavond om de vrijwilligers van de club te bedanken!

Om met de woorden van LionsClub lid Henk Achten te eindigen: "niet een postcode of een straat maakt Son en Breugel tot een dorp. Maar alle verenigingen, clubs en stichtingen maken samen met ondernemers en de inwoners Son en Breugel tot een dorp!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding