Afbeelding
Foto: Taís Lourinho da Silva

De jaarlijkse vlooienmarkt op Moederdag

Algemeen

Son en Breugel - Op zondag 13 mei was het weer tijd voor de jaarlijkse vlooienmarkt georganiseerd door Mgr. Bekkersgroep. Je was er van 11:00 uur tot 15:00 uur welkom om tweedehandsspullen te kopen. Ondanks de regen was het er gezellig druk.

Door: Taís Lourinho da Silva

Met een paraplu in mijn hand loop ik een rondje door de vlooienmarkt. Om me heen zie ik wel een stuk of 40 kraampjes staan waarop verschillende soorten dingen te koop zijn. De verkopers/verkoopsters zitten vrolijk achter hun kraampjes en helpen de klanten graag. "Wie biedt er 20 euro?", hoor ik iemand zeggen. Ik kijk naar rechts en zie een grote tent waar een veiling plaatsvindt. "Eenmaal, andermaal verkocht!" Er wordt van alles verkocht tijdens deze veiling. De prijzen verschillen dan ook van 20 euro tot maar liefst boven de 300 euro.

Meriel van Mgr. Bekkersgroep zit droog in het gebouw van de scouting. "Het is drukker dan ik had verwacht", vertelt Meriel. Ze zit vrolijk achter de kassa waar men kan betalen voor boeken. De verschillende boeken zijn gelabeld met stickers waaraan je kan zien hoeveel het boek kost. "Zeker omdat het Moederdag is en omdat het zo'n slecht weer is dacht ik dat het minder druk ging worden", aldus Meriel.

Ik loop weer naar buiten en merk dat het niet meer zo hard regent. Ook dankzij de bomen die op het veld staan, blijft iedereen nog redelijk droog. Rechtsachter op het veld staan de tweedehands meubels. Ik zie een heleboel vrolijke mensen naar de uitgang toe lopen met eettafelstoelen, kaarsenhouders, spiegels, spellen, knuffels en meer.

Er heerst een gezellig sfeertje tijdens de vlooienmarkt en volgens mij was het een groot succes geworden ondanks het vieze weer op Moederdag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding