Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Fontein vijver Europalaan heel de zomer buiten gebruik

Algemeen

Son en Breugel - Het is u wellicht al opgevallen, de fontein in de vijver aan de Europalaan werkt niet meer. Normaal gesproken werkt de fontein vanaf april weer en spuit het water daardoor sierlijk de lucht in, nu dus niet!

Door: Adrie Neervoort

Eind vorig jaar is bij het maaien van de vijver (beplanting in de vijver) de fontein beschadigd geraakt. De maaimachine heeft de fontein per ongeluk geraakt en een stuk meegetrokken.

Hoe groot en wat de schade precies is, kan alleen door middel van onderwater inspectie duidelijk worden. Hiervoor moeten duikers dus het water in. Omdat de beschadiging in november is gebeurd en dat het water toen te koud was om met duikers in het water te gaan, is dat niet meteen gebeurd. Daarom hebben duikers pas 25 april een inspectie uitgevoerd, de conclusie is dat de hele fontein kapot was.

De gemeente heeft nu een offerte uitstaan voor vervanging van de complete fontein. De verwachting is dan ook dat de fontein deze zomer niet meer zal werken.

De gemeente gebruikt deze periode om de fontein compleet te renoveren. Dat wil zeggen dat alle spuitkoppen worden vernieuwd, zodat er weer strakkere waterstralen de lucht in komen. De onderwater verlichting die al jaren kapot is wordt compleet vervangen door energiezuinige LED verlichting. Verder wordt een windvaansysteem geplaatst, zodat bij harde wind de fontein zachter gaat spuiten. Hierdoor behoort de zogenaamde natte wind over de Europalaan ook tot het verleden.

Hierdoor zal er deze zomer geen water uit de fontein spuiten, maar zal er volgend jaar een complete nieuwe fontein in de vijver staan die duurzaam en gebruiksvriendelijk zal zijn.

Afbeelding