Huub en Herma van Weel
Huub en Herma van Weel Foto: Annie Maessen

Eén team, twee rotsen in de branding

Algemeen

Son en Breugel - Huub en Helma van Weel kregen een bos bloemen aangeboden via Agnes Cornelissen. Zij heeft ons een mail gestuurd waarin ze aangeeft dat haar broer en schoonzus een boeket verdienen, omdat ze hun nichtje Nancy op een buitengewone wijze geholpen hebben met het opknappen van haar nieuwe woning.

Door: Arjen Strik
Foto: Annie Maessen

Petje af voor oom en tante
Ik laat ze de mail lezen van Agnes, ze voelen zich vereerd. Agnes schrijft: "Nancy en haar twee dochters hadden in 2017 een afschuwelijk jaar, een scheiding, het overlijden van haar vader en een gedwongen verhuizing. Ze kreeg een huis toegewezen, maar dat bleek echt een klushuis te zijn. Maar dan zijn daar Ome Huub en Tante Helma, die vanaf het moment dat Nancy de sleutel in ontvangst nam drie maanden lang aan het huis werkten, dag in dag uit. Het maakte dit koppel niet uit wat er gebeuren moest, ze deden het gewoon: schoonmaken, afplakken, schilderen, kastjes in elkaar zetten, laminaat leggen, de muren sauzen, bruine radiatoren witten. Kortom, twee rotsen in de branding, petje af voor deze doe-het-zelf giganten!"

Teamwork en een hole-in-one
Ze lachen een beetje verlegen. "Helma en ik zijn één team en hebben een bijzondere familieband met Nancy", vertelt Huub. "We zijn ook nog eens haar peetoom en peettante. Reden genoeg om haar niet in de kou te laten staan en onze schouders eronder te zetten. Het huis was inderdaad van binnen echt verwaarloosd. Het zag er niet uit en het leek wel, dat er de afgelopen 40 jaar door de vorige bewoonster niks onderhouden was. Het huis is nu weer om door een ringetje te halen, een plek waar Nancy en haar dochters weer fatsoenlijk kunnen wonen."
Hun eigen woning, in het centrum van Son, ziet er overigens ook perfect uit. Maar Huub en Helma vertoeven daar weinig. Ze hebben een huisje op een camping in Wintelre tegenover de golfbaan, waar ze regelmatig een balletje slaan. "We doen alles samen", zegt Helma. "Wat een mooi boeket, die gaat mee naar de camping".