Toni en Peter Rotteveel
Toni en Peter Rotteveel Foto: Wil Feijen

HTC Son Tennis 50 jaar: Toni en Peter Rotteveel aan het woord

Algemeen

Son en Breugel - Zoals u wellicht weet, bestaat HTC Son Tennis 50 jaar. De afgelopen maanden stond er met regelmaat een artikel in onze Mooie krant, waarin telkens een ander aspect van HTC centraal stond. Voor deze 'editie' mocht ik gaan praten met Toni en Peter Rotteveel. Toni sinds 1978 onafgebroken lid van de vereniging, Peter is al vele jaren geen lid meer.

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Het begin
'Weet u hoe HTC ooit begonnen is?' vragen Toni en Peter me, als ik plaats neem. Ik moet het antwoord schuldig blijven. 'Op het terras aan de Europalaan, bij TV Son en Breugel, zaten in de zomer van 1963 een aantal mensen te praten. Ze wilden ook graag kunnen hockeyen', vertelt Peter. Van het een komt het ander, op 23 september 1963 wordt MHC Son opgericht. MHC speelt op een hockeyveld aan de Europalaan, op de plek waar de Apollo sporthal heeft gestaan, waar nu de Kleine Heide staat. Wanneer in 1968 het nieuwe sportpark De Gentiaan wordt aangelegd, is er plaats voor vier hockeyvelden, twee tennisbanen en een eigen clubhuis. MHC wordt HTC Son, een sportvereniging voor hockeyers en tennissers.

Tot het jaar 2000 waren er aparte afdelingen voor hockey, tennis, cricket en golf binnen HTC, dat jaar werden de afdelingen zelfstandige sportverenigingen, met HTC als overkoepelende stichting, die de subsidie van de gemeente ontvangt en vervolgens verdeelt over de verenigingen.

HTC Son 2000
De veranderde situatie was aanleiding voor sommige leden de naam van de vereniging te wijzigen, omdat ze af wilden van de naam 'HTC', om het verleden achter zich te kunnen laten. Uiteindelijk werd gekozen voor HTC Son 2000, omdat in dat jaar de splitsing werd doorgevoerd, maar óók om een verbinding te maken tussen oud en nieuw. Een nieuw begin werd gemaakt, zonder het verleden te vergeten. Een perfect compromis!

Toni en Peter hebben veel meegemaakt met de vereniging, ze willen vooral het belang van de vele vrijwilligers uit heden en verleden benadrukken. Allen hebben een belangrijke bijdrage geleverd, al gauw valt de naam Henk Verbaandert. 'Een geweldige groundsman!' zeggen Toni en Peter, bijna in koor. Bij het Nederlands Kampioenschap, dat in de jaren '80 van de vorige eeuw vier keer bij HTC georganiseerd werd, kreeg hij van alle topspelers complimenten. Dat wil wat zeggen!

Verder was er Joop Punt, oud-voorzitter en zoals Toni en Peter het omschrijven: 'een stijlvolle man, altijd op zoek naar manieren om tegenstellingen te overbruggen'. Een naam die zeker ook niet mag ontbreken is die van Bep Slingerland, de enige persoon in leven van de groep mensen die heeft bijgedragen aan de oprichting van de vereniging MHC Son in 1963, waar in 1968 de tennisclub uit voortkwam!.

Nog steeds zeer betrokken
Toni en Peter zijn op hun manier ook zeer betrokken bij HTC. Toni is nog steeds actief lid. Hun beide kinderen, Ivo en Femke, tennisten in het verleden ook bij HTC. Peter keek graag als de kinderen speelden, heeft ze ook gecoacht en naar wedstrijden of toernooien gereden. Ook was hij enige jaren secretaris van het tennisbestuur rond de eeuwwisseling en heeft hij bij de klussenclub gezeten, die alles regelden van onkruid wieden tot schilderen en (kleine) reparaties.

Toni zat in de jeugd- en in de toernooicommissie. 'Dat was heel fijn om te doen', vertelt Toni. We organiseerden jeugdtoernooien, de deelnemers kwamen overal vandaan. Ze moesten ergens ondergebracht worden, ook bij ons. We hadden veel pret, ooit kreeg ik van een meisje uit Amersfoort een tegeltje met daarop de boodschap "Wie als vriend hier binnengaat, komt nooit te vroeg maar steeds te laat.." ', vertelt ze.

60+ toernooi op 5 juli
Samen met Diana van Stiphout organiseert Toni op donderdag 5 juli a.s. het 60+ toernooi, dat is uitgebreid naar deelname vanaf 55+. Er zijn niet veel toernooien voor mensen in deze leeftijdscategorie. 'Het is daarom leuk deze mensen bij elkaar te brengen en de nadruk te ligt op gezelligheid!' zegt Toni.

Het is een intern toernooi, leden kunnen zich individueel of als paar inschrijven, of een introducé meenemen. Als mensen zich individueel inschrijven, zal de organisatie ze aan iemand koppelen.
Het is de bedoeling dat er twee, misschien drie wedstrijden van een half uur/drie
kwartier gespeeld zullen worden, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De deelnemers worden op sterkte ingedeeld in poules, op basis van de resultaten van deze wedstrijden wordt de eindstand bepaald.

Het wordt vast een gezellige dag, met een hapje en een drankje, de lunch is bij het inschrijfgeld inbegrepen. 'Natuurlijk hopen we op prachtig weer, maar het toernooi gaat hoe dan ook door, desnoods binnen!' aldus Toni.

DeMooiSonenBreugelKrant hoopt ook op mooi weer, een mooi toernooi wordt het sowieso!