Opening tijdelijk dorpshuis in het Vestzaktheater in december 2017
Opening tijdelijk dorpshuis in het Vestzaktheater in december 2017

Extra geld voor aanpassingen Vestzaktheater

Politiek

Er was donderdagavond in de gemeenteraad nog wel een kleine discussie over voor wie nu eigenlijk de rekening was, het vestzaktheater of de bibliotheek, toch ging de raad akkoord met extra geld voor het vestzaktheater.

Door: Adrie Neervoort

In totaal krijgt het Vestzaktheater eenmalig ruim € 49.000,- na een uitgewerkt verzoek hierom door het huidige bestuur van het Vestzaktheater aan de gemeente.
Van het geld zal de hellingbaan die toegang geeft tot het gebouw, geschikt gemaakt worden voor scootmobielen €9.350,-.
Extra stoelen en tafelbladen worden aangeschaft € 9.885,-
Aanschaf van een AED apparaat € 2.415,- (oude is kapot).
En ook zal € 25.000,- overgemaakt worden om de begroting van de stichting Vestzaktheater sluitend te krijgen.


De investering heeft niets te maken met de bibliotheek, maar indirect weer wel omdat er nu meer toeloop is in de ruimte de onder verantwoordelijkheid valt van de stichting Vestzaktheater.
Volgens wethouder van Turnhout staat dit dus los van de overschrijding van de kosten van de bibliotheek, die eerder al zijn besproken in de gemeenteraad.

Maar omdat het Vestzaktheater nu eenmaal als tijdelijk dorpshuis meer gasten ontvangt dan voorheen zijn de aanpassingen noodzakelijk. De subsidie is ook nodig om orde op zaken te stellen voor het huidige bestuur, als zij straks de verantwoordelijkheid overdragen aan het nieuwe bestuur van de stichting.
Tevens is het feit dat het tijdelijke karakter dat het Vestzaktheater als dorpshuis nu heeft, waarschijnlijk nog enkele jaren gaat duren, ook een argument voor het toekennen van de subsidie. De investeringen zullen vooral terug te zien zijn in de openbare ruimte van het gebouw, de theaterzaal op zich profiteert niet mee van de investeringen.