Afbeelding
Foto: Hans Waals

Harmonie schittert op internationaal podium in Trier

Verenigingen

Son en Breugel - Een maand na het geweldige Koningsconcert in ons eigen Son en Breugel beleefde Harmonie Pro Honore opnieuw een prachtig weekend. Net als in voorgaande jaren stond ook dit jaar een buitenlandreis op het programma. En wat voor een reis was dat. 

Het Harmonieorkest trad op uitnodiging van de stad Trier dit weekend op als onderdeel van de "BrunnenHof Konzerte". Een internationale concertreeks met muziekgezelschappen uit o.a. Nederland, Luxemburg, Frankrijk, België en Duitsland. Mooie muziek op een prachtig plein in de schaduw van de bekende Porta Nigra in de binnenstad van cultuurstad Trier. Ondanks het zeer warme weer trakteerde het orkest vele bewoners en toeristen op een programma van lichte muziek. 

Samen muziek maken is natuurlijk geweldig, maar Pro Honore et Virtute greep het optreden ook aan om er vooral een keigezellig weekend met elkaar van te maken. Want ook voor deze muzikanten geldt: "Na hard werken, is het ook hard ontspannen." En dat ze dat prima kunnen, lieten ze zaterdagavond en op de zondag duidelijk merken. Na de maaltijd eerst een kort concertbezoek bij een Limburgs collega-orkest, een andere stijl, met andere muziek. Daarna snel door de stad in, waar jong en oud samen genoot van het uitgangsleven van Trier. Op pleinen, in kroegen en disco. Tja wat valt er te zeggen… Het was nog lang genieten in Trier.

Zondag een dag met volop ruimte om de banden in het orkest verder te verdiepen. Samen muziek maken is tenslotte niet alleen repeteren, maar vooral ook veel lol hebben met elkaar. Of dat nu tijdens een kasteelbezoek in Vianden is, of met elkaar over het klimparcours hoog in de bomen. Echt een programma voor elk wat wils. En ook al is het dan wat verder weg, in de bus maken ze gewoon verder muziek en zingen ze om het hardst, om dan zondagavond laat toch met het Brabants volkslied van Guus Meeuwis weer in Son aan te komen. Kortom, een topweekend zo bijna aan het einde van het lange muziekseizoen. 

Voor Pro Honore zit het seizoen er echter nog niet op. Met nog het Vaderdagconcert door de jeugd op 17 juni, het grote Percussion in Concert van de Malletgroep op 30 juni (beiden in het Vestzaktheater) en het jaarlijkse open lucht Klapstoelenconcert van Harmonieorkest met de jeugd op donderdagavond 5 juli (in de Sonniuswijk) voor de boeg, is het muzikaal nog druk voor deze zomer. Meer info over deze concerten: zie www.phev.nl. Ook gezellig samen muziek maken en zo'n schitterende buitenlandreis meemaken? Kijk ook dan zeker op de website en neem contact op.