Afbeelding

Festival '' Laat Son in je Hart '' gaat weer van start

Algemeen

Son en Breugel - Wat in 2003 niemand had kunnen voorzien viert het Smart en Levensliederen Festival '' Laat Son in je Hart '' a.s. zondag 10 juni haar 3e lustrum.Voor de 15e keer zijn zij er in geslaagd 12 prachtige zanggroepen van het Smart /Levenslied, Ballads en Evergreens naar La Sonnerie te halen.

Na vele bezoeken, van de organisatoren, aan de vele festivals, welke inmiddels in Nederland worden gehouden, is weer een keur van twaalf zanggroepen geselecteerd en uitgenodigd om deel te komen nemen.
Alle deelnemende zangroepen hebben de afgelopen tijd her en der in Nederland al een of ander Festival gewonnen of vielen in de prijzen.

Daar waar in het verleden een ''act'' moest worden gepresenteerd voor een jury, heeft het festival een verandering ondergaan. We willen met de huidige tijd meegaan. Het accent zal steeds meer komen te liggen op de zangkwaliteit van de deelnemende zanggroepen.
Het levenslied leeft meer dan ooit tevoren en wordt door een aantal Nederlandse koor en zanggroepen op meer dan voortreffelijke wijze vertolkt.
Het is daarom dan ook dat de organisatie een vernieuwende factor heeft ingevoerd door alle deelnemers voor een jury, 3 smart/levensliederen, ballads en/of evergreens te zingen.

De winnaar van deze zangcompetitie zal aan het einde van de dag de 3 winnende liederen voor de festivalbezoekers nogmaals mogen zingen.
Alle deelnemers zullen op 2 podia ( Voortuin en Brasserietuin ) 2 x mogen optreden waarbij ze telkens 6, voorgeslecteerde, nummers mogen zingen. Iedere zanggroep heeft zo zijn of haar eigen repertoire opgebouwd in de loop der jaren zodat het voor de organisatie mogelijk wordt een zo gevarieerd, Internationaal, programma aan te bieden en het ook voor de bezoekers leuk blijft en deze niet naar herhalingen van hetzelfde smart en/of levenslied behoeven te luisteren.
Ruim 170 verschillende interpretatie's van het Smart, Levenslied en/of evergreens zullen voorbij gaan komen. Het wordt een feest voor oor en oog.

Al met al een dag welke de moeite waard zal blijken te zijn, om tenmiste, een aantal uren bij gastheer La Sonnerie mee te komen zingen, te luisteren of lekker te komen genieten van wat twaalf prachtige zanggroepen .

Vanaf 11.00 uur tot de finale om 18.00 uur .......La Sonnerie daar gebeurt het !!!