Fc Kickstart
Fc Kickstart Foto: SBC

FC Kickstart uit India bezoekt Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Deze maand zijn een aantal voetballers van FC Kickstart te gast in Son en Breugel. FC Kickstart is een voetbalclub uit Bangalore in India, die kinderen tot en met 19 jaar wonend in de slums van de straat en van de drugs af wil houden, door hen iedere avond de mogelijkheid te bieden te trainen en een partijtje te voetballen.

Er is een heel programma samengesteld, dat niet alleen uit voetbal zal bestaan. De groep zal ook een bezoek brengen aan ASML en Philips. Bangalore is de ICT-hoofdstad van India, er werken ook mensen uit Bangalore bij de beide bedrijven. Het is de bedoeling de jongens te inspireren. Verder zijn er ook trainingen op de velden van SBC, zowel met de eigen trainers als met de trainers van SBC.

Eerste training in Europa
Op vrijdag 8 juni heeft Kickstart Bangalore haar eerste training in Europa gehad en wel bij SBC! Wouter Huberts en Luc Ross hebben op vrijdagochtend een tactische en technische training gegeven. Ross en Huberts: "Erg leuk om te doen, het komt natuurlijk niet zo vaak voor dat je een elftal traint uit India." Over de kwaliteiten zegt Huberts: "Aan inzet en conditie ontbreekt het niet, maar ze trainen dan ook vijf keer per week, en ze hebben ook iets om voor te trainen: uit de slums komen. Ze zijn dan ook erg leergierig en pakken aanwijzingen snel op."
Op zaterdag vertrok de ploeg naar Zeeburgia in Amsterdam, de club van Sjakie Swart. Zeeburgia is een jeugdacademie en levert per jaar 20 tot 30 jeugdspelers af bij betaald voetbal organisaties. Kickstart spelde tegen de jeugd onder 17-1 zondagcompetitie. De verwachtingen waren dan ook niet hooggespannen. Tot ieders stomme verbazing won Kickstart met snel en efficiënt voetbal de wedstrijd met 0-6. De werklust spatte er van af!

Bij thuiskomst in de Blokhut, als slaapplaats ter beschikking gesteld door de scouting Mgr. Bekkers, had Addy van den Hurk van La Sonnerie als cadeau een prachtige maaltijd verzorgd. De jongens hebben na zo'n wedstrijd heerlijk geslapen op de matrassen die La Sonnerie en een flink aantal burgers ter beschikking hebben gesteld.

Maandag een spannende wedstrijd
Op maandagavond om 20.00 uur speelt SBC JO19-1 tegen de ploeg van Kickstart. Na de wedstrijd tegen Zeeburgia weten we dat het nu dat het en spannende wedstrijd zal worden waarbij toeschouwers meer dan welkom zijn.

Een lekekre maaltijd