Afbeelding
Foto: Wil Feijen

MadeLief nieuwe naam voor het Bijna Thuis Huis Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen zaterdag werd het vijfjarig jubileum van het Bijna Thuis Huis Son en Breugel gevierd in een goed gevuld Vestzak theater. Vieren is misschien niet het juiste woord voor een jubileum van het mooiste Bijna Thuis Huis op de mooiste plek, begon Sjef den Uijl in zijn openingswoord.

Deze dag was bedoeld om de nieuwe naam bekend te maken, maar ook om alle betrokkenen, vrijwilligers en sponsoren te bedanken voor de afgelopen vijf jaar. Feitelijk begon het negen jaar geleden, er waren namelijk vier jaar voorbereiding nodig, voordat het huis werkelijk zijn deuren kon openen. In die vier jaar zijn er de nodige voorbereidingen getroffen, waaronder een verkeersonderzoek, planschade onderzoek en het weerleggen van bezwaren uit de buurt.

Na het openingswoord sprak wethouder Kees Vortman zijn respect uit voor alle betrokkenen van het Bijna thuis Huis. Samen met Ismene Borger (LEV groep) overhandigde de wethouder het Goed Geregeld certificaat van de Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk. Dit certificaat werd dankbaar in ontvangst genomen door de coördinatoren Titia, Bernadette en Lucie. Het certificaat is de erkenning voor het Bijna Thuis Huis Son en Breugel, dat ze ten aanzien van de vrijwilligers alles meer dan goed op orde hebben.

Het Bijna Thuis Huis had Iris Jansen-van Ravenstein uitgenodigd voor haar liedjeslezing 'Toosten met Tranen'. Door middel van gedichten en liederen wil zij ervoor zorgen dat het taboe over de dood en de daaropvolgende rouw bespreekbaar wordt. Als uitvaartverzorger valt het haar op dat afscheid nemen niet alleen over de dood gaat, maar ook over het leven. Er is verdriet, maar ook denken nabestaanden vaak terug aan mooie herinneringen. Zoals Iris zegt: zonder afscheid is er geen leven…

Het moment was aangebroken om de nieuwe naam en het nieuwe logo van het Bijna Thuis Huis bekend te maken, die unaniem uit de vele inzendingen was gekozen. Waarom was er een nieuwe naam nodig? In veel gemeenten zijn er Bijna Thuis Huizen, dus een eigen naam hieraan geven zorgt voor iets persoonlijk, geeft meer warmte. Yvonne Mulder had de naam MadeLief bedacht, omdat je dit nietige bloempje altijd ziet in een nieuw seizoen. Een nieuwe onbekende toekomst voor de nabestaanden van de bewoners van MadeLief.

Met geloof in elkaar en hoop op overgave, blijft liefde verbinden over alle grenzen heen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding