Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Zonnig en sympathiek benefietconcert voor Dani

Algemeen

Son en Breugel - Op zondag 10 juni vond er op Sportpark Schuttersheide (SBC terrein) een benefietconcert plaats voor de zieke Dani en de strijd tegen de ziekte van Duchenne. Het SBC terrein aan de Afrikalaan in Son en Breugel was omgetoverd tot een heus familievriendelijk festivalterrein.


Door: Adrie Neervoort
Foto: Wil Feijen


Tientallen vrijwilligers, waaronder ook leden van SBC, hadden samen met de initiatiefnemers Heidi van Geffen en Ilse Maas in een paar dagen tijd een festivalterrein neergezet, dat voorzien was van alle gemakken. Terwijl de kinderen zich konden vermaken op het springkussen of zich laten schminken, amuseerden de ouderen zich voor het grote podium onder het genot van een drankje en een hapje.

Op het zonovergoten terrein konden de gasten genieten van verschillende bekende artiesten in het Nederlandstalige genre. Artiesten die allemaal zongen voor het aanwezige publiek, maar vooral voor Dani.

Grad Damen moest op het laatste moment verstek laten gaan, maar niemand minder dan Ferry de Lits verving hem en trakteerde het publiek ook nog op een duet met Django Wagner. Naast Ferry de Lits en Django Wagner, die ook ambassadeur is van de stichting, traden o.a. ook Jan Tol, Jan van Est en Danny Canters op.

De altijd sympathieke Theo van Veghel was in zijn element als presentator en trakteerde het publiek ook nog spontaan op een optreden.

De totale opbrengst van deze zeer sympathieke dag is op dit moment nog niet bekend, maar de emotionele opbrengst scoorde zeer hoog.