Afbeelding

"Wat heb jij later nodig voor een goede toekomst"

Zakelijk

Son en Breugel / Oirschot - Deze vraag werd gesteld door de Rabobank aan een grote groep jongeren en hierop kwamen de mooiste reacties zoals: Wifi, wijn, familie maar natuurlijk ook: geld. De Rabobank richt zich met diverse middelen en acties op jeugd van 0 tot 34 om jeugd en jong volwassenen hiermee te leren omgaan. In een gesprek met Saskia Muris, adviseur marketing & communicatie van Rabobank Het Groene Woud Zuid komen de diverse thema's aan bod.

Door: Henriette van Berkel

Al vroeg leren omgaan met geld, dat kan al vanaf jonge leeftijd. Leren wat je met je zakgeld kunt doen, bijhouden wat je uitgeeft. Het kan met de nieuwezakgeld app van Rabobank (PinPin). Zo leren kinderen spelenderwijs omgaan met geld en wordt de basis gelegd voor een gezonde financiële toekomst. Voor de jeugd vanaf 12 heeft Rabobank een nieuw product gelanceerd: de Passi! Niet zomaar een pinpas, maar een met vele mogelijkheden om je ontwikkeling te stimuleren. Je kunt je ermee aanmelden voor workshops, sollicitatietrainingen volgen, een dagje mee lopen met een hoteldirecteur. Een manier om te ontdekken waar je interesses en talenten liggen.
Dat is een van de maatschappelijke speerpunten van de Rabobank: talentontwikkeling bij jeugd. Door scholieren te leren debatteren, gastcolleges te geven op middelbare scholen of een banken- battle worden ze getriggerd om over hun toekomst na te denken.
Rabo Young & Connected, een netwerkgroep van ca. 12 leden tussen 18 en 34 jaar, organiseert bijv. een woningmarkt, een beleggersavond of de leden helpen bij het maken van een LinkedIn profiel. De Rabobank ondersteunt de diverse activiteiten en faciliteert deze enthousiaste groep. En draagt zo aan de financiële zelfredzaamheid van jong volwassenen.

Koningsconcert Son en Breugel 2018
In het kader van die talentontwikkeling wilde Rabobank Het Groene Woud Zuid dan ook graag bijdragen aan de realisatie van het Koningsconcert op 26 april jl. De jonge talenten die zich hier presenteerden, samen met Harmonie Pro Honore et Virtute kregen op dit podium de kans om hun muzikale kwaliteiten voor een groot publiek te laten horen. Voor deze jeugdige talenten een stap op weg naar hun gedroomde toekomst.
In de komende uitgave van het blad Dichterbij, zal ook nog aandacht worden besteed aan enkele van deze solisten.
Ongetwijfeld zullen er in de toekomst meer lokale talenten dankzij de Rabobank de kans krijgen om zich aan u voor te stellen. We houden u op de hoogte.