Afbeelding

Nieuw speciaal biertje in Son en Breugel

Zakelijk

Son en Breugel - Met de lancering van 'hop doet leven' is het Nederlands bierlandschap weer een speciaal bier rijker. Het is het eerste bier dat door brouwerij Engelbertus uit Son en Breugel op de markt wordt gebracht.

Engelbertus
Sinds afgelopen voorjaar zijn twee inwoners van Son, Bart Thijssen en Wilfred van de Ven, aan het experimenteren met bier brouwen. Ze zijn begonnen in de schuur en hebben uiteindelijk met versterking van Tim van Erp en Erwin Hofteijser een uitgebalanceerd recept voor een IPA gevonden.

"We wilden heel graag een IPA maken (Indian Pale Ale), dat is volgens ons ook echt gelukt. Het bier is heel hoppig, heeft veel bitterheid en een volle smaak. Een IPA betekent veel mout en veel hop, IPA's zijn ongekend populair. In Amerika neemt dit bier in zijn eentje bijna een kwart van de totale consumptie aan craft bieren (ambachtelijk gebrouwen bier) voor zijn rekening. Die hoeveelheid hop zorgt voor een fruitiger en bitter bier."

"We zijn begonnen met het uitproberen van recepten. Op een klein keteltje kun je wat meer experimenteren, zonder dat het meteen heel veel geld kost als het fout gaat. Van dit recept zijn we overtuigd van de smaak. Bier brouwen is vooral hopen dat het goedkomt, in het brouwproces kan namelijk veel fout gaan. Pas na een aantal weken weet je het eindresultaat. De naam voor het eerste biertje was dan ook al snel gevonden: hop doet leven."

De heren hebben een achtergrond in de watertechnologie. "Bier bestaat voor meer dan 90% uit water. Water is een primair goed. Bier van Engelbertus draagt daarom voor 90% bij aan de eerste levensbehoeften van de mensheid. Daar zijn we trots op!"

Plus Verhoeven
Speciaal voor de Plus Verhoeven is er een limited edition logo gemaakt waarin Son en Breugel terugkomt. "Marcel en Jeanette Verhoeven dragen lokale ondernemers met een goed product een wam hart toe en wilden ons graag op weg helpen. Vanaf deze week is ons bier daar te vinden".

Haast u, want de voorraad is beperkt!