Afbeelding
Foto: Meppel aan Zet

Freek Thijsen uit Son en Breugel in top tien bij jeugdschakers kampioenschap

Verenigingen

Son en Breugel / Meppel - Ze moesten er helemaal voor naar Meppel afreizen, maar het was de reis wel waard. Jeugdschakers uit de regio Eindhoven deden zaterdag goede zaken op de Chessity Nationale Pupillendag, het Nederlands kampioenschap schaken t/m 9 jaar.

Gachatur Kazarjan uit Helmond werd pupillenkampioen t/m 9 jaar. De pas 8-jarige Tommy Grooten uit Eindhove eindigde in die categorie als zevende. In de leeftijdscategorie t/m 7 werd Luna Huang uit Eindhoven zowel kampioen bij de jongens als bij de meisjes.

Top-tien klasseringen
Top-tien klasseringen waren er verder voor Freek Thijsen uit Son en Breugel (4e bij de H-pupillen t/m 8 jaar), Kevin Gang uit Best (9e bij de H-pupillen) en Sascha Kurt uit Eindhoven (10e bij de F-pupillen t/m 9 jaar)

De bekers die deze topschakertjes wonnen gaan maandag ongetwijfeld mee naar de scholen om te laten zien. Voor deze scholen zit er overigens nog een leuk vervolg in. De hoofdsponsor van het toernooi, Chessity, is een digitale lesmethode voor schaakonderwijs op de basisschool. Chessity biedt de scholen een gratis schaakworkshop aan.
Aan de Chessity Nationale Pupillendag deden 120 kinderen uit heel Nederland mee. Ze moesten zich kwalificeren voor dit toernooi via regionale kampioenschappen, waardoor de allerbeste jonge schakers van Nederland achter de borden zaten.

Afbeelding