De onthulling van de plattegrond
De onthulling van de plattegrond Foto: Taís Lourinho da Silva

Nieuwe, innovatieve werkplek voor HumanTotalCare in Son

Zakelijk

Son en Breugel - Op donderdag 28 juni gaf HumanTotalCare een presentatie aan haar medewerkers over de plannen voor de unieke entree en de begane grond van het nieuwe hoofdkantoor in het Science Park te Son. HumanTotalCare noemt het de meest innovatieve werkplek van Nederland die in december 2018 voor tenminste 225 werknemers een werkplek gaat bieden. Het thema van de avond: verbinden en ontmoeten.

Door: Taís Lourinho da Silva

HumanTotalCare is een onderneming die vanuit verschillende merken werkt aan de duurzame inzetbaarheid van werkend Nederland. De 1.400 werknemers van HumanTotalCare werken dagelijks voor ruim 65.000 werkgevers en ruim 1,5 miljoen werknemers. "We zijn succesvol omdat we ondernemers kwaliteit bieden en we zijn trots op onze klanten zoals Philips en Unilever", zo vertelt Wim Huijbregts, directeur van HumanTotalCare, in een eerder interview met de MooiSonenBreugelKrant.

Bij aanvang kregen de medewerkers wat te drinken en kleine amuses. Ook stonden er bordjes op tafel met vragen erop, hier werd later op de avond gebruik van gemaakt. Dit was de tweede keer dat alle werknemers samen kwamen.

Uniek voor Nederland
Het nieuwe hoofdkantoor van HumanTotalCare in Son is uniek voor Nederland als het gaat om duurzaamheid voor mens en milieu. Werk, vitaliteit en gezondheid staan hierbij centraal. De kennis en expertise van HumanTotalCare wordt toegepast op de werkomgeving, waarin collega's samenwerken en klanten op bezoek komen. De verschillende werkvloeren bieden dan ook vaste werkplekken, focuswerkplekken, belplekken, rustplekken en vergaderruimtes. Per verdieping is er bewust een indeling gemaakt van werkplekken en zones die werknemers helpen om het werk zo goed mogelijk te doen.

Nieuwbouw
Naast de renovatie van het oude kantoorpand wordt er ook een nieuwbouw gerealiseerd. Beide panden - en daarmee de medewerkers – worden letterlijk en figuurlijk verbonden door de entree en de ontvangsthal. Hier wordt een bijzondere ontmoetingsruimte gemaakt, overeenstemmend met de eisen van de WELL Building Standard, een Amerikaans keurmerk waarbij de mens centraal staat in het gehele gebouw. Het doel is om hiermee het gebouw nog duurzamer én gezonder te maken waardoor ze een beter leefklimaat bieden voor de werknemers.

'De Ontmoeting'
"De begane grond is het kloppend hart van het gebouw", vertelt directeur Wim Huijbregts. "Hier staan samenkomen, gezelligheid, overleg, lunchen, inspiratie opdoen, ontspannen en ontmoeten centraal. We hebben deze dan ook de naam 'De Ontmoeting' gegeven. Het is een hele belangrijke plek in ons nieuwe pand. We betrekken onze medewerkers nauw bij de bouw van ons nieuwe kantoor, zoals dat wordt verwacht vanuit de WELL Building Standard."
Beweging stimuleren
In het nieuwe gebouw komt een trap met een vijf verdiepingen hoge waterwand waar water naar beneden stroomt, dit om beweging te stimuleren binnen het gebouw. "Ik loop tegen de stroom in", zegt Wim Huijbregts waarna iedereen begint te lachen. Ook alle verschillende werkplekken gaan een naam krijgen zoals: water, lucht, licht, etc. Het gebouw wordt energiezuinig gebouwd en HumanTotalCare wil slim omgaan met de nieuwe ruimtes die in december 2018 klaar zijn.

Speeddaten
Na de presentatie die gegeven werd door Wim Huijbregts, Lothar Wijnand (adviseur van M3E) en Myrthe Schrijnemakers (manager Facilities HumanTotalCare) gingen alle medewerkers - die elkaar nu nog niet zo goed kennen omdat ze vanuit verschillende merken werken - speeddaten om elkaar beter te leren kennen. Daarna was het tijd voor de jaarlijkse barbecue. De sfeer zat er vanaf het begin goed in en de medewerkers zijn enthousiast over het nieuwe gebouw in Son.

innovatieve werkplek voor HumanTotalCare in Son
innovatieve werkplek voor HumanTotalCare in Son
innovatieve werkplek voor HumanTotalCare in Son
innovatieve werkplek voor HumanTotalCare in Son