Logo mooisonenbreugel.nl
Lazy Sonnie Afternoon festival 2018   | Fotonummer: e1eb30
Lazy Sonnie Afternoon festival 2018 (Foto: Annie Maessen)

Genoten van love, peace and happiness.

Son en Breugel - De warmte leek even spelbreker te worden bij het derde Lazy Sonnie Afternoon Festival. Maar een lumineuze oplossing werd gevonden. Een retourtje Limburg en een immens grote parachute brachten schaduw en verkoeling op het festivalterrein voor La Sonnerie. De harde wind was een volgende factor die een mooi feestje nog kon verstoren. Met vereende krachten werden oplossingen aangedragen en werd ook de wind getrotseerd. Om 14.30 werd het startsein gegeven.

Door: Annie Maessen
Foto's: Aniie Maessen


Onze Sonse rock en blues coverband Green Apple, al opgericht in 1967 en enkele jaren geleden nieuw leven ingeblazen, deed de aftrap. Op het warme podium speelden de band, inclusief de voorzitter van de organisatie Edwin Verlangen, voor het al in grote getale opgekomen publiek. De toon voor een wervelend muzikaal festival werd gezet.

De Allman Brothers Tribe, ook uit onze eigen gemeente, brachten met hun ongeveer samen 250 jaar ervaring de muziek van de onlangs overleden Greg Allman op het podium. De Southern rock en bleus uit de 70-er jaren werd door het publiek zeer gewaardeerd. Ook in deze band was de organisatie zelf vertegenwoordigd namelijk door geluidsman Willy van Gorp.
Simone Roerade, frontlady van de Rotterdamse band Mrs Hips, trok alle aandacht met haar prachtige powerstem. In de warmte zorgde ze met de 3 mannen aan haar zijde bij menigeen voor rillingen op het lijf. Het publiek ging gretig in op haar uitnodiging om mee te zingen met haar bluesy en funky liedjes.

Ook Guy Verlinde, op het podium met zijn Mighty Gathor, laat zijn het publiek graag deelnemen aan zijn optreden. Hij schroomt niet om letterlijk tussen het publiek plaats te nemen en uit te dagen mee te zingen. De veelzijdige Belgische Bluesband verraste het publiek met gevoelige songs en teksten maar ook stevige oprechte "footstompin'blues".
De Woodstock Tribute Band beloofde een wervelend afsluiting te worden het festival. Niks was minder waar.

De 8 koppige band, geheel in jaren 70 stijl paste naadloos in de door de organisatie nagebootste Woodstocksfeer. De blote voetjes gingen van de vloer en in de grote getale werd er gedanst. Voor menigeen zorgde het optreden voor nostalgische gevoelens.5 kwaliteitsbands, een sfeervol ingericht terrein, een natje en een droogje, 400 tevreden en enthousiaste bezoekers . Geconcludeerd mag worden dat het festival uitmate goed is geslaagd.
Het hele festival of onderdelen nog een terugzien? Het festival is live gestreamd en is te bekijken via de site van Son en Breugel verbindt. Geniet nog lekker even na.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>