Strijder bieren
Strijder bieren Foto: Brouwerij Strijder

Brouwerij Strijder brouwt op historische grond

Zakelijk

Bier gebrouwen op historische grond: Brouwerij Strijder opent zijn deuren als eerste brouwerij van Best. Op het terrein van Bevrijdende Vleugels ( Sonseweg 39 te Best ) is vanaf heden een bijzondere brouwerij gevestigd.

Hoewel er dagelijks druk gebrouwen word aan verschillende speciaalbieren, zijn de medewerkers van Brouwerij Strijder minstens net zo druk met het achterliggende concept van het merk. Het bier is namelijk een heus eerbetoon aan de strijders die hun leven op het spel hebben gezet voor onze vrijheid.

Dit bijzondere gedachtegoed zie je dan ook op alle vlakken terug. De brouwerij zelf is sfeervol ingericht rondom het thema 'Market Garden' en zelfs de ingrediënten van de verschillende bieren zijn afgestemd op de herkomst van onze bevrijders na de Tweede Wereldoorlog. Maar het meest bijzondere aspect van deze brouwerij zijn toch de echte Strijder verhalen, die gekoppeld worden aan elke locatie die de bieren van Brouwerij Strijder op de kaart zet. Via een link op het etiket lees je op je smartphone het verhaal van een echte held, die zijn leven op het spel heeft gezet voor jouw vrijheid, op de plek waar je je op dat moment bevind. Proef de vrijheid, is dan ook niet voor niets de slogan van dit bijzondere bier.

De bieren worden regionaal verkocht in onder andere Best, Son Oirschot en Veghel. De brouwerij verzorgd proeverijen , workshops en bezichtigingen op afspraak. Wanneer je een bezoek brengt aan de brouwerij, proef je naast de vaste Strijder bieren ook echt 'oorlogsbier', en leer je waarom het bier tijdens de Tweede Wereldoorlog wel een heel bijzonder smaakje had. Meer informatie hierover en over de verkooppunten van Brouwerij Strijder, vind je op www.brouwerijstrijder.nl