Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 32d698
Foto: Wil Feijen

MudRace Stoerderij plezier voor iedereen

Son en Breugel - Zoals elk jaar organiseerde De Stoerderij weer een stoere MudRace voor sportievelingen, jong en oud die niet vies waren van een beetje modder. In de modderpoelen op het parcours stond het water minder hoog dan bij eerdere edities. Oorzaak: de aanhoudende droogte in Nederland.

Door: Adrie Neervoort

Het parcours is normaal het domein van de waterbuffels van de stoerderij. Telde vorig jaar het deelnemersveld nog 120 deelnemers dit jaar waren het er 70. Maar zij waren niet minder fanatiek.
Onder het toeziend oog van het aanwezige publiek legden de deelnemers het parcours van meer dan 2 kilometer af. Onderweg moesten natuurlijk verschillende hindernissen worden genomen. Behalve de modderpoel waren ook een helling, een touwbrug en enkele sloten onderdeel van het parcours.

Om de strijd zo gelijkwaardig mogelijk te laten verlopen had de organisatie de race in drie categorieën verdeeld: Schildpadden, normale mensen en snelle Jelle's.
Zichtbaar voldaan maar in het geheel iets minder schoon dan bij de start kwamen de deelnemers over de finish, allemaal winnaars.

Onder deze winnaars bevonden zich ook Yvonne Davis (63 jaar) en Anja Ridderhof (55 jaar), twee ondernemende dames uit Papendrecht en Barendrecht. Op de site van de Stoerderij hadden zij van de MudRace gelezen. Volgens de dames een prima reden om Son en Breugel eens te bezoeken.
Hoewel zij nog nooit een dergelijke loop hadden gedaan wilden ze het graag een keer meemaken, en dus ging de reis per trein naar Eindhoven en per gehuurde fiets naar Breugel. En daar stonden ze dan in badpak voorzien van een laagje modder en een brede glimlach om hun mond. "Geweldig, wat een leuk evenement in een prachtige omgeving," was het commentaar van de dames op de vraag hoe het was gegaan?.
Anja ging met een kledingstuk minder naar huis dan ze was gekomen, haar waterschoenen waren bij de modderpoel achtergebleven, dus de rest van het parcours liep ze op blote voeten.
Beide dames waren voor het eerst in Son en Breugel en beleefden hun eerste bezoek aan ons dorp wel op een heel bijzondere manier. Maar de omgeving en de Stoerderij hebben een diepe indruk bij de dames achtergelaten. Het bezoek krijgt zeker een vervolg, al zal het misschien niet meer als deelnemer aan de MudRace zijn.

Ook dit jaar was de Mudrace een gezellig succes, dankzij Arjen Swinkels en zijn vrijwilligers. Die hierdoor de Stoerderij zeker in de omgeving van Papendrecht en Barendrecht op de toeristische kaart hebben gezet
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>