Afbeelding
Foto: Pixabay.com
Camperervaringen: Aflevering 1

De meeste dromen zijn bedrog

Algemeen

Son en Breugel - Een nieuwe hobby was geboren
Het leek ons ideaal om eens op vakantie te gaan met een camper. Je eigen huis bij je, terwijl je door de mooiste landschappen zoeft. Vrienden, met een omgebouwd Volkswagenbusje, vertelden ons al jaren hun geweldige ervaringen ondersteunt met foto's van de mooiste plekjes in Europa. Een nieuwe hobby was geboren. We bezochten vele campershops en keken onze ogen uit. Wat een luxe. Sommige 'mobile homes' hadden voorzieningen, die je thuis niet eens had. Maar ja, daar was de prijs ook naar. Dus we zagen maar even af van onze begoocheling. 

Door: Arjen Strik

Een advertentie die bleef zuigen
Totdat ik toevallig op internet een advertentie zag: 'Camper te huur'. Een goed onderhouden twintig jarige Hymer Camp met vijf slaapplaatsen. De huurprijs was in het voorseizoen slechts 300 euro per week. De advertentie sloeg ik op, maar die bleef zuigen. Ik besloot toch eens te bellen en trof een enthousiaste eigenaar. "Een geweldige kampeerauto, die ik al 15 jaar bezit en veel reizen mee heb gemaakt." Hij gaf een toelichting op zijn reisbestemmingen en vervolgens een beschrijving van de voorzieningen. "Achterin is een vierpersoons dinette, die eenvoudig om te bouwen is tot een slaapplaats. Er is een badkamer met een vaste toiletwastafel en een mogelijkheid tot douchen met warm water. Een ruime hangkast en in het midden een vierpersoons dinette die om te bouwen is tot twee persoons slaapplaats. De keuken heeft een driepits gaskomfoor, spoelunit en Electrolux koelkast met vriesvak en een boiler. Voorin, boven de bestuurder is een alkoof met twee slaapplaatsen. Er is internet en een DVD-speler." Ik deelde het gesprek met mijn gezin, dat was niet verstandig. Want de kids riepen al gauw: "Tof, dat gaan we doen!" Al gauw was er ruzie wie in de alkoof mocht slapen en welke films ze gingen bekijken. Dus ik boekte ik de camper voor de meivakantie. Na het bestuderen van diverse campinggidsen werd de bestemming Zuid-Frankrijk, de Méditerranée. Mijn zoon wilde daarbij per se naar Saint-Tropez.

Prix des carburant
Vol goede moed gingen we op pad. De camper was volgepakt. De route had ik uitgestippeld en de tank was vol met 70 liter diesel. De reis verliep voorspoedig. We reden al door Noord-Frankrijk, toen na zo'n 450 km na vertrek het lampje van de brandstof begon te branden. Een fel oranje tanksymbooltje gaf aan, dat we op de reservetank reden. "Nou zeg, hoe kan dat nou? Volgens de verhuurder liep hij, bij constant vol gas, 1 op 10." Gelukkig doemde er een bord op met 'Prix des Carburantes', het was nog 10 km tot het komende tankstation. "Pff, diesel was daar best prijzig". Ik had me vooraf voorgenomen even de snelweg te verlaten voor het tanken, dat was stukken goedkoper zo had ik gelezen. Maar ja, het oranje tankje prikte in mijn ooghoek en ik wilde niet stil komen staan op de Voie d'urgence. Voor mijn gevoel moest ik daarna om de twee stations de tank weer volgooien met Gazole. Het echte campergevoel begon te komen. 

Lees vrijdag 20 juli verder!