Michèle van Rooy- van Geel
Michèle van Rooy- van Geel Foto: Le Visage

Schoonheidssalon verhuist naar Son met hulp via crowdfunding

Zakelijk

Son en Breugel - Michèle verruilt na 20 jaar praktijk aan huis voor nieuwe plek in hartje Son

Michèle van Rooy- van Geel heeft deze week via crowdfunding € 50.000 opgehaald om haar schoonheidssalon te verhuizen van de rand van Breugel naar het centrum van Son. In het nieuwe pand start ze een modern beauty-concept welke ze heeft ontdekt tijdens een trip naar Las Vegas. 
In 1997 startte Michèle met haar schoonheidssalon. De praktijk aan huis was handig in verband met de opvoeding van de kinderen. "Die kunnen nu prima voor zichzelf zorgen, dus ga ik na ruim 20 jaar eindelijk de uitdaging aan om mijn praktijk verder te professionaliseren. Daarvoor heb ik meer ruimte nodig en zo kwam ik uit bij het pand aan de Nieuwstraat 16a in Son, waar eerst QueenE zat. 

Inspiratie in Las Vegas
Een tijd geleden heeft Michèle een wereldwijd congres in Las Vegas bezocht en de rode draad daar was 'connecting'. De hele beauty-branche verandert razendsnel, waarbij samenwerking een grote rol speelt. Daarom wordt in de salon op de nieuwe locatie met verschillende specialismes gewerkt die elkaar gaan versterken. Naast een winkel voor de salon zelf zijn er in totaal drie beautyruimtes die Michèle gaat onderverhuren aan diverse specialisten. Zo komen er onder andere een huidtherapeut, pedicure wellness hoek, tandtechnicus, diëtiste en een specialiste voor permanente make-up. 

€ 50.000 binnen een dag bij elkaar
In haar zoektocht naar een financiering kwam Michèle terecht bij crowdfunding. Via het crowdfundplatform van online bank Knab investeerden 68 mensen samen de benodigde € 50.000. "Dat was spannend, maar de lening zat binnen een uur vol. Het is heel fijn om te zien dat die investeerders vertrouwen hebben in mijn groeiplannen", aldus Michèle. Het geld wordt gebruikt voor de verhuizing en de verbouwing van het pand. De investeerders krijgen hun ingelegde bedrag plus 6% rente in 60 maanden weer terug.

Meer informatie over deze manier van crowdfunding https://www.knab.nl/crowdfunding/projecten/visage-and-more

Visage & More opent op 31 augustus haar deuren voor vaste klanten. Op 2 september – tijdens de Jaarmarkt Son en Breugel – gaat de zaak open voor de rest van het dorp.