Afbeelding
Foto: Bibliotheek Dommeldal

Eva Rovers in de Kasteelhoeve Geldrop

Cultuur

Son en Breugel/Geldrop - Laatste gast in de Zomeracademie van het Literair café Dommeldal. 

Tijd voor vrouwelijke rebellie in de zomeracademie! Schrijfster Eva Rovers komt op woensdagavond 15 augustus 2018, van 20.00 tot 22.00 uur naar de Bibliotheek in Geldrop.

Eva Rovers, bescheiden rebel
Eva studeerde Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht. Ze specialiseerde in de cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw en kunstbeleid en -management. Na haar afstuderen doceerde zij aan de universiteit en werkte zij als bestuurder, organisator en fondsenwerver bij verschillende culturele instellingen. Met haar promotie op haar onderzoek naar Helene Kro¨ller-Mu¨ller werd ze bekend in de literaire wereld.

Voor de biografie van Boudewijn Bu¨ch kreeg Rovers van de gezamenlijke erven exclusief toegang tot het persoonlijke archief van Büch, dat nog tot 2030 gesloten blijft. Dankzij de toegang tot zijn 67 dagboeken, ruim 1.500 foto's en talloze brieven was zij in staat een indringend portret te schrijven van het fenomeen Boudewijn Bu¨ch. 
Niet alleen haar biografieën zorgen voor lovende kritieken. Vorig jaar publiceerde zij een vlammend betoog over opstand in digitale tijden, met als titel: Ik kom in opstand, dus wij zijn. En dit jaar verscheen: Practivisme, een handboek voor heimelijke rebellen. 

Practivisme, vind de rebel in jezelf
In een wereld waarin we slechts een tweet verwijderd lijken van een kernoorlog, waarin social media meer afstand dan begrip kweken, politici meer naar bedrijven luisteren dan naar burgers, een wereld die bedreigd wordt door vervuiling en overbevolking… in zo'n wereld is het soms lastig om niet moedeloos te worden. In Practivisme bindt Eva Rovers de strijd aan met de verlammende machteloosheid die iedereen kent. Daarvoor gaat zij te rade bij filosofen, opstandige bejaarden, smartphone-demonstranten en vele anderen. Het resultaat is dit heldere, hoopgevende en praktische handboek voor huiskameractivisten: onmisbaar voor iedereen die de wereld wil veranderen, maar nooit precies wist hoe. 

Zomeracademie 
Met dit laatste schrijversbezoek in de zomeracademie luidt Literair Café Dommeldal een spectaculair nieuw seizoen in, met schrijvers als Marieke Lucas Rijnders, Murat Isik, Charlotte Mutsaers, e.a..

Kaarten voor de avond met Eva Rovers in de Bibliotheekvestiging Geldrop, zijn online te bestellen via www.bibliotheekdommeldal.nl, klik op agenda en kaartjes. In de losse verkoop zijn kaartjes te koop bij boekhandel van Grinsven in Geldrop. Daar zijn ook de jaarabonnementen te bestellen voor het nieuwe seizoen van het Literair Café Dommeldal.
 

Afbeelding