Chinook
Chinook Foto: Koninklijke Luchtmach
VAKANTIE T(R)IP

Koninklijke Luchtmacht op Texel Airshow

Toerisme

Son en Breugel / Eindoven / Texel - Op zaterdag 4 augustus wordt door verschillende luchtmachtonderdelen deelgenomen aan de 'Leaseweb Texel Airshow 2018' op Texel International Airport. Tijdens de airshow is een mengeling van unieke hedendaagse, historische, militaire en civiele luchtvaartuigen te zien voor het publiek. Dat gebeurt zowel op de grond als in de lucht. De aanwezige toestellen vertegenwoordigen de luchtvaartgeschiedenis vanaf de jaren dertig tot heden.

Een KDC-10 tankervliegtuig van vliegbasis Eindhoven verzorgt aanstaande zaterdag tijdens de vliegshow een fly-by voor het aanwezige publiek. Daarnaast zal de KDC-10 samen met twee Belgische F-16's ook een indrukwekkende formatie vliegen. Om dit mogelijk te maken zullen de KDC-10 en de twee F-16's elkaar 'ontmoeten' noord van Vlieland boven de Noordzee tussen de 5.000 en 6.000 voet (ongeveer 1 á 2 kilometer hoogte). Vandaar vliegen ze in formatie naar Texel. Ook zal de KLu Historische Vlucht vliegen op de airshow met een Beechcraft D18S en twee AT-16 Harvards.

Op de static display is de Koninklijke Luchtmacht ook ruim vertegenwoordigd. Een PC-7 lesvliegtuig van vliegbasis Woensdrecht, een Apache en Chinook helikopter van het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen, en een Dornier kustwachtvliegtuig van Schiphol zijn daar van dichtbij te bewonderen voor het luchtvaartpubliek.

Texel
Het eiland Texel is in binnen- en buitenland bekend als vakantie- en recreatie-eiland. Bij het luchtvaartpubliek is Texel International Airport vooral bekend vanwege het Paracentrum Texel, het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum en uiteraard de Texel Airshow die slechts eens per drie jaar wordt gehouden. Het evenement wordt dit jaar voor de 12de keer georganiseerd.

KDC-10
PC-7