Marlies en Evert Thielen
Marlies en Evert Thielen Foto: Roux Communicatie
Advertorial

Gertruda Hoeve gaat een nieuwe richting in

Algemeen

Son en Breugel - Al 25 jaar is de Gertruda Hoeve aan de Van den Elsenstraat in Breugel een begrip op culinair gebied. Evert en Marlies Thielen, chef-kok en gastvrouw van de Gertruda Hoeve, hebben hun vak met passie uitgeoefend en hun gasten hartelijk en culinair welkom geheten. Nu wordt het tijd voor wat anders!

Door: Lucas van As

Per 15 augustus is het niet langer mogelijk à la carte te eten bij De Gertruda Hoeve. Het is met pijn in het hart dat Evert en Marlies dit besluit genomen hebben. Het restaurant, het koken, het is hun lust en hun leven. Het is dan ook meer uit nood geboren dat dit besluit tot stand is gekomen. 'Het is erg moeilijk om aan personeel te komen', geeft Evert aan. Het liefst zou hij het restaurant overdoen aan een (jonge) ambitieuze kok met dezelfde passie voor eerlijk en ambachtelijk koken, dat is helaas tot op heden niet gelukt. Maar ook het vinden van personeel dat 4 of 5 dagen in de week kan ondersteunen met voorbereiden, koken, bedienen en afwassen is een enorme opgave.

'We hebben het geprobeerd, maar we kunnen niemand vinden', zegt Evert. Nadat het restaurant vanaf 15 juli weer open was, stonden Evert en Marlies er door personeelsverloop met zijn tweeën voor. Dat betekent dat ze van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bezig waren, van de voorbereiding tot en met de afwas, als de laatste gasten naar huis waren.

Dat is erg zwaar, het heeft het laatste zetje gegeven. 'We wilden toch al ons lichaam meer ontzien', zegt Evert. Fysiek is het zwaar, een eigen restaurant runnen dat 5 dagen per week open moet zijn. Het probleem om personeel te vinden heeft de besluitvorming alleen versneld.

Dit betekent niet dat Evert en Marlies Thielen gaan stoppen, of dat de Gertrude Hoeve gaat sluiten. Daarvoor houden Evert en Marlies te veel van hun vak. Zoals al vermeld, gaan ze het over een andere boeg gooien.

Vanaf 15 augustus is de Gertruda Hoeve open voor private diners en voor partijen. De Gertruda Hoeve zorgt ook graag voor de culinaire omlijsting bij vergaderingen, presentaties of bedrijfsjubilea. Een trouwerij, of een familie(reünie)feest, het hoort allemaal tot de mogelijkheden. Of een barbecue, alles met pure en eerlijke ingrediënten, op ambachtelijke wijze bereid. Het is ook mogelijk dat Evert bij u thuis komt koken, bijvoorbeeld bij een bijzondere gelegenheid als een (40-jarig) trouwjubileum, of een zoon of dochter die geslaagd is voor de middelbare school of vervolgopleiding. Voor al deze mogelijkheden geldt wel een minimum van 10 personen.

Vindt u het leuk om te koken samen met vrienden, onder begeleiding van een top-kok als Evert Thielen? Ook dat is mogelijk bij de Gertruda Hoeve. Ook zijn Evert en Marlies in te huren als freelance kok en gastvrouw, mocht u zelf een locatie hebben voor uw feest. Ook hier geldt: voor gezelschappen vanaf 10 personen!

Wat ook nog leuk is om te vermelden: het winkeltje blijft open! Als u vaker in de Gertruda Hoeve bent geweest, heeft u het vast wel eens gezien. In een mooi hoekje, achter de bar, staat een prachtige kast vol met mooie, pure eerlijke en zelfgemaakte producten die te koop zijn. Zoals appelstroop, Breugelse Mosterd, jam en diverse aromatische oliën, waar nog diverse soorten paté bij! Zo kunt u thuis nog nagenieten van al het heerlijks van De Gertruda Hoeve.

Evert en Marlies kijken met plezier en trots terug op de tijd, die achter hen ligt. Ze slaan een nieuwe weg in, om weer een nieuwe uitdaging te vinden in hun mooie vak. DeMooiSonenBreugelKrant wenst hen veel succes!

Gertruda Hoeve
Gertruda Hoeve