Emma Haagen (op de voorgrond)
Emma Haagen (op de voorgrond) Foto: Wil Feijen
Advertorial

Op de koffie bij: Traditions

Zakelijk

Son en Breugel - Eigenlijk is het te warm voor koffie, als ik bij Traditions Kappers in de Dommelstraat 2a binnenstap. Het eerste dat opvalt, is een uitvergrote foto van een vrolijk kijkende jongedame met een opvallend roze kapsel. 'Vragen klanten wel eens of ze dat kapsel mogen?' vraag ik Emma Haagen, de nieuwe eigenaresse. 'Nee, maar wel die kleur!' is het antwoord. Het is een 'eyecatcher', dat is ook de bedoeling. Het is ook het logo van Traditions, die de uitstraling vertegenwoordigt die Emma graag ziet.

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Hoewel aan mijn kapsel weinig eer valt te behalen (ik word aardig kort gehouden, qua kapsel), mag ik toch even plaats nemen in de stoel. Voor de foto, dat is een vak apart. Dan gaan Emma en ik er even voor zitten, terwijl stagiaire Ebony doorgaat met haar werk. Ik neem water, in plaats van koffie.

Sinds 14 mei jl. is Emma de nieuwe, trotse eigenaresse van Traditions in Son. Emma is begonnen bij de opleiding van Traditions, een keten van kapperszaken. Ze heeft twee opleidingen gevolgd, die voor kapster en de ondernermersopleiding. Zo heeft Emma niet alleen geleerd hoe ze haar moet knippen of stylen, maar ook wat het inhoudt om te ondernemen. Stage lopen is een vast onderdeel van de opleiding, Emma heeft zelfs extra stage gelopen, omdat ze vrijstelling had voor een aantal vakken.

Na haar opleiding is Emma eerst aan de slag gegaan bij andere filialen van Traditions, tot ze het aanbod kreeg het filiaal in Son over te nemen. Een aanbod dat ze niet kon en ook niet wilde afslaan! 'Ik ben blij dat ik deze zaak over mocht nemen', vertelt Emma. 'De zaak liep goed voordat ik hem overnam, en nog steeds!' voegt ze er aan toe. Veel vaste klanten zijn gebleven, dat is een teken van vertrouwen waar Emma erg blij mee is. Daarnaast komen ook veel nieuwe gezichten, die ook terug komen. Dat geeft een goed gevoel!

De opmerkingen van de bestaande en nieuwe klanten over de inrichting geven ook een goed gevoel. Regelmatig is er iets kleins veranderd, zo heeft de moeder van Emma de stoelen opnieuw bekleed. 'Kan jouw moeder dat?' was een verbaasde reactie. De reacties zijn louter positief!

Veel heeft Emma overigens niet veranderd, toen ze de zaak overnam. Het concept is nog steeds hetzelfde, ook qua behandelingen en prijzen is er niets veranderd Logischerwijs heeft ze her en der wel haar eigen accenten willen leggen, zo wordt het ook steeds meer háár zaak. Wat niet veranderd is, is dat Traditions ook in Son op afspraak werkt, al is iedereen van harte welkom om gewoon binnen te komen lopen. Wie weet heeft u geluk, en kunt u meteen terecht. Het kopje koffie staat klaar, of een lekkere cappuccino. En, een absoluut pluspunt met dit warme weer: Traditions heeft airco! Zo is het heerlijk toeven, even bijkomen van de hitte buiten, terwijl uw kapsel goed verzorgd wordt.

Traditions Son straalt rust uit, en gezelligheid. De plantjes die her en der staan, brengen extra leven in de zaak. Het zijn kleine accentverschuivingen. Elke twee weken staan er verse bloemen, van Le Soleil. 'De klanten waarderen het enorm', zegt Emma. Sommigen merken op: 'Oh, je hebt weer verse bloemen!'

Emma experimenteert zelf ook, qua haarstijl en –kleur. Een vriend van haar, die ook een kapsalon heeft, probeert af en toe iets nieuws. 'Soms herkennen klanten me niet direct', merkt ze. Zo is er dus regelmatig iets nieuws te beleven bij Traditions!

Goed luisteren naar je klanten is van groot belang. 'Het gaat erom, wat wil hij of zij?' vertelt Emma. Ze geeft wel advies, maar uiteindelijk beslist de klant. Dat het werkt, blijkt wel uit het feit dat klanten Traditions aanraden aan familie of vrienden. 'Ik merk echt het effect van mond-op-mond reclame.'

'Je kunt bij ons ook je wenkbrauwen laten verven', vertelt Emma. Veel klanten hebben opgemerkt: 'dat kon eerst niet!' Blijkbaar is er toch behoefte aan, die nu vervuld wordt.

Of u inderdaad uw wenkbrauwen wilt laten verven, of gewoon alleen maar een beetje bij laten knippen, het kan allemaal bij Traditions. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!