Afbeelding

Kunstgras SBC zorgt voor beroering

Politiek

Son en Breugel - De gemeente is eigenaar van Sportpark Schuttersheide. Deze sportvelden worden door voetbalclub SBC bespeeld. Het complex heeft ondermeer drie kunstgrasvelden, die aan vervanging toe zijn. Al eerder was de wens uitgesproken om de vervanging te doen met infill-arme velden, die duurzamer en gezonder zijn. 

Aan duurzaamheid hangt een prijskaartje
Na het zomerreces kreeg de Commissie Burgerzaken haar eerste vuurdoop. Tandenknassend werd hun duidelijk dat een infill- arme grasmat veel duurder uitvalt dan de € 685.000 die in de begroting voor de vervanging gereserveerd was. De keuze van een infill-arme kunstgrasmat kost nog eens € 300.000 extra. Dat is opgeteld bijna 1 miljoen, daar koop je een kerk voor! De tegenvaller zal gefinancieerd moeten worden uit de gemeentelijke reserves. Maar alle partijen vonden € 985.000 heel veel geld. 

Een hoop gemor in de commissie 
De VVD gaf aan dat er bij deze kunstgrasmat ook een beregeningsinstallatie van nog eens € 120.000 nodig is. Dorpsvisie wees erop dat alle verenigingen en clubs gelijkwaardig moeten worden behandeld. Ook buurtbewoners lieten hun stem horen. Ze gaven aan veel overlast te hebben van de horeca, de aankomst en vertrek van de jeugd op het terrein en ballen die hard tegen hekken worden geschopt en verzochten daarom de velden te verplaatsen. Uit de commissie werd de suggestie gedaan om SBC mee te laten betalen nu ze een meevaller hebben in de electriciteitsrekening door het verledden van de lichtmasten. Wethouder Frenken gaf aan deze punten te zullen bespreken met de voetbalclub. Uiteindelijk ging de Commissie Burgerzaken akkoord met het financieringsvoorstel. De voetballers van SBC kunnen straks weer 10 jaar vooruit op de nieuwe kunstgras mat.