Afbeelding
Foto: Floor Hendriks

Bike en Trike dag Zonhove, stoer met een lach

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen zaterdag 9 september werden de bewoners van Zonhove getrakteerd op de zestiende editie van de Bike en Trike dag. Het terrein werd omgetoverd tot racecircuit, waar 30 trikes acte de présence gaven. Zij scheurden samen met de bewoners, ouders en begeleiders over de buitenring van Zonhove. Het resulteerde in een lawaaiige, maar gezellige dag waar het geluid van brullende motoren en stoere verhalen domineerden. Op en rond het circuit zorgden tientallen vrijwilligers voor de veiligheid.

Door: Adrie Neervoort

Heerlijk genieten
In het midden van het circuit was er op het grasveld volop gelegenheid om heerlijk te genieten van een drankje of wat lekkers. Een schminkteam zorgde voor mooi versierde gezichten. De zestiende Bike en Trike dag (een trike is een driewielig voertuig) ging van start rond de klok van 13.00 uur. Een team van stoere mannen en vrouwen stond in de pitstraat klaar om alle bewoners uit hun rolstoel en op de trikes te hevelen. Een heftige taak, want de reguliere tilliften kunnen niet worden ingezet. Dit was oldschool tillen.

Perfecte dag
Ruim 120 bewoners hebben met hun begeleiders, familie en vrijwilligers van deze middag genoten, onder perfecte weersomstandigheden. Aan het eind van de middag vertrokken de trikers weer. Een aantal deelnemers had een flinke reis terug voor de boeg, sommigen kwamen zelfs vanuit Noord-Holland en Overijssel naar Son en Breugel.

Uiteraard met de belofte dat ze er volgend jaar wéér bij zullen zijn. Want de Trike dag willen ze voor geen goud missen! Een groot compliment voor de organisatie en alle vrijwilligers.Deze dag is niet mogelijk zonder alle vrijwilligers, ook de familie Leermakers en Jennissen hebben samen met Deli XL als sponsoren een bijdrage geleverd aan deze bijzondere dag op Zonhove.

Vrijwilligers gezocht
Voor de Bike en Trike dag van 2019 is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers om het verkeer en de veiligheid te regelen rondom het terrein. Heb jij ervaring als verkeersregelaar, en wil jij samen met alle andere vrijwilligers een leuke dag beleven tijdens de Bike en Trike dag op Zonhove, meldt je dan nu al aan bij Carla den Otter, Afd. Recreatie via: Carla.otter@swzzorg.nl of 06-13804404.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding