Afbeelding
Advertorial

Haastige spoed. Met Bodytec komt het goed

Zakelijk

Son en Breugel - Bodytec, je hoort er steeds meer over. Waarom is deze fitnessworkout zo populair? De MooiSonenBreugelKrant was
nieuwsgierig en ging op onderzoek uit en vond een antwoord op de vragen zoals: 'Wat is Bodytec, hoe werkt zo'n training
precies en waar kun je dat doen'

Door: Adrie Neervoort

Bodytec-pt studio
Ik heb afgesproken met John van Hout en zijn vrouw Suzan in hun trainings ruimte aan de Dommelstraat. Zij runnen samen de bodytec - pt studio. Ik kom binnen via een ruimte die we allemaal wel kennen van een sportschool, banken, gewichten en andere attributen waarmee je het lichaam vrijwillig kan martelen om er beter uit te gaan zien. Met een six-pack als resultaat, tenminste als je het maar lang genoeg volhoudt en een ijzeren discipline hebt. Achter deze zaal kom ik via een deur een ander ruimte binnen die bijna klinisch aandoet. Wit, strak en modern. Op een balie in de ruimte staat Bodytec /PT
Studio. Daar ontmoet ik John en Suzan.

Bodytec
Wat is Bodytec eigenlijk, vraag ik. John:"Bodytec staat voor een efficiënte weerstandtraining waarmee je in 20 minuten al je spiergroepen kunt trainen .Een Bodytec sessie van 20 minuten staat gelijk aan 3 uur krachttraining in de sportschool." Hoe werkt zo'n training precies? John: "In veel landen waaronder Duitsland is het al enige tijd razend populair maar nu kan het dan eindelijk in Nederland, sterker nog bij ons in Son en Breugel." Ik vraag wat dat eigenlijk is: Trainen met elektrische spierstimulatie? John: "Bodytec is misschien wel de fitness revolutie waar we al zo lang op zaten te wachten. De techniek, trainen met elektrische spierstimulatie (Electro Spier Stimulatie) EMS wordt in de fysiotherapie al ruim 30 jaar ingezet als toegepaste techniek om spierblessures te behandelen.
Nu wordt deze techniek dus toegepast bij het Bodytec programma. Tijdens de oefeningen die je doet met Bodytec krijgen je spieren elektrische impulsen, deze impulsen roepen weerstand op bij je spieren en reageren daar dus op. Feitelijk hetzelfde effect als je de spieren belast door met gewichten te werken. Daarbij train je altijd onder begeleiding van een Personal trainer. Deze let goed op dat je de opdrachten juist uitvoert waardoor je effectief en veilig traint."Het grote voordeel is de tijd! Want 20 minuten is voor iedereen te combineren met werk en gezin.

Training met speciale kleding :
Hij vervolgt: "Tijdens de training draag je speciale kleding, die voorzien is van elektroden. Deze worden aangestuurd door een special fitness apparaat waar je als deelnemer aan gekoppeld bent. De elektrische impulsen kunnen op verschillende intensiteit en frequenties afgesteld worden. Hoe hoger de stroomsterkte hoe lastiger het wordt om je spieren te bewegen door de weerstand. In de praktijk til je een gewicht van 10 kilo, maar door de weerstand die het Bodytec programma bij je spieren veroorzaakt, reageert je spiermassa op een gewicht van 50 kilo. Bodytec is feitelijk kort trainen met het resultaat van een lange en intensieve training. Het voordeel is dus dat je in korte tijd een gewenst doel kan bereiken. Wat betreft de doelen die kunnen bij dit programma heel divers zijn, het doel kan vetverbranding zijn maar natuurlijk ook spier opbouw of het versterken van een bepaalde spiergroep zoals je rug."Vooral rug patiente hebben enorm veel baat bij de oefeningen.Dit omdat ze hun rugspieren moeten versterken maar totaal geen belasting op hun gewrichten krijgen

Ook zeer geschikt voor revalidatie
"Bodytec kent ook toepassing bij revalidatie, belangrijk is wel dat dit dan in samenspraak gaat met een revalidatiearts." John Schakelt het apparaat in waaraan de sporter wordt gekoppeld. "Elke sporter heeft zijn persoonlijke instellingen op het apparaat. Deze worden opgeslagen op een soort geheugenkaart." Ter verduidelijking legt John een geheugenkaart van een sporter op het laadstation van het apparaat.
Mijn blik valt op de naam die op de kaart staat: Bert Bruil.* Hé die ken ik. Het is eruit voor ik er erg in heb. John kijkt mij aan en zegt: "Dat is ook een verhaal apart. Bert heeft vorig jaar een herseninfarct gehad, dit had onder andere tot gevolg dat een aantal belangrijke functies uitvielen, veel bewegingen waren vanaf toen niet meer vanzelfsprekend. Een goede revalidatie bij revalidatiecentrum Blixembosch en de juiste inzet, brachten gelukkig veel verbetering. Maar Bert wilde meer en misschien ook wel sneller. Zo hoorde hij via ons van de mogelijkheden van Bodytec. In overleg met zijn revalidatieartsen besloot Bert gebruik te maken van Bodytec.
Door de inzet van Bert en het niveau dat hij door de eerdere revalidatie al had bereikt, ging hij mede door te trainen met bodytec met grote stappen vooruit. Ook mensen met reumatische klachten hebben een goed resultaat. Door dat er met de bodytec een goede doorbloeding word veroorzaakt ,verdwijnen kwaaltjes als sneeuw voor de zon.
Maar revalidatie is een appartement module op het bodytec apparaat. Voor sporters zonder klachten zitten er de trainingsmogelijkheden " beginners en gevorderd" op het toestel.

"Is het voor iedereen? Ook voor beginners.  Trainen met de bodytec is geschikt voor beginners maar ook voor topsporters. De voetballers van Bayern München en de snelste man ter wereld Usian Bolt trainen al jaren met de bodytec.
Bij beginners word net als bij gewone fitness rustig aan opgebouwd. Beginners hebben meer als voldoende aan 1 training van 20 min per week.Pas na 10 weken mag je maximaal opschalen naar 2 keer per week.

Nieuwsgierig geworden en zou je een keer gratis willen proberen? Neem dan contact op met John of Suzan van Hout voor meer informatie of een gratis proefles.
Een gratis proefles kun je boeken op een tijdstip dat jou uitkomt via de site bodytec-ptstudio.nl
Body-Tec pt studio
Dommelstraat 10c
5691 AT Son en Breugel 06 10967783
Bodytec-ptstudio.nl

Afbeelding