Afbeelding
Foto: Lions Club S&B

Kindness Matters / Aardig zijn helpt Peace Poster Contest 2018

Algemeen

Son en Breugel - Maak een vredesposter en win prachtige prijzen!

Lions Club International organiseert dit jaar voor de 31e maal de "Peace Poster Contest" voor kinderen uit de hele wereld. In Son en Breugel
doet de Lionsclub Son en Breugel e.o. dit voor de 16e keer. Het thema voor de wedstrijd 2018 is: Kindness matters/Aardig zijn helpt. Alle leerlingen van groep zeven en acht kunnen inzenden en maken zo kans op mooie prijzen zoals een rondvlucht boven Brabant. Er is ook een wereldprijs: een reis voor drie personen naar New York. Hiervoor moet je wel 11, 12 of 13 jaar oud zijn op 15-11-2018.

Hoe doe je mee?
1. Je mag één poster over vrede maken (formaat minimaal 35/50 cm [A3] en maximaal 50/60 cm [A2])
2. Je mag alleen gebruik maken van: pennen, potloden, stiften, waskrijt, verf, houtskool en krijt (wel even fixeren); dus geen scheurwerk, foto's of andere
materialen. De poster moeten namelijk opgerold verzonden kunnen worden. Driedimensionaal werk mag niet
3. Je mag beslist GEEN WOORDEN, CIJFERS OF LETTERS gebruiken in je tekening
4. Op de achterkant van je poster moet je duidelijk zetten:
• Voor- en achternaam, adres en telefoonnummer en e-mail adres
• Je geboortedatum en zeker niet te vergeten: de naam van de school
5. Inleveren uiterlijk op vrijdag 12 oktober bij de BIBLIOTHEEK in Son
6. Als je je poster inlevert zijn de rechten hiervan overgedragen aan Lions International
7. Hint: de jury houdt van mooie heldere kleuren, bijvoorbeeld met verf; geef voldoende aandacht aan het onderwerp en aan de details!

Jury en publiek kiezen winnaars
Een deskundige jury kiest eerst de beste twee posters per school, waarna in totaal 25 posters in de Bibliotheek tentoon worden gesteld. Hieruit worden twee winnaars gekozen die de rondvlucht winnen. Daarnaast is er een publieksprijs die door (volwassen) bezoekers van de tentoonstelling wordt gekozen.

Elk kind dat aanwezig is, mag maar liefst twee stemmen uitbrengen. De poster met de meeste publieksstemmen, krijgt eveneens een rondvlucht. De nummers 1,2 en 3 doen mee aan de landelijke en misschien wel de wereldwedstrijd.

Tentoonstelling
De tentoonstelling van de vredesposters start zo snel mogelijk na 16 oktober in de Bibliotheek, waar op 7 november om 16.00 uur de feestelijke prijsuitreiking plaatsvindt. Winnaars en schooldirecties krijgen tijdig en persoonlijk bericht. Kinderen, ouders, familie, leerkrachten en belangstellenden zijn van harte welkom. Na afloop van de tentoonstelling mogen de kinderen (behalve de 3 winnaars) de posters daar weer ophalen.