Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: f44b6a
Foto: KLW

Terug in de tijd met najaarsploegwedstrijd

Son en Breugel - Aan de planetenlaan is Son en Breugel was het zaterdagmorgen 22 september al vroeg druk met oldtimer tractoren allemaal waren ze gekomen voor een wedstrijd ploegen van land. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Klassieke Landbouwwerktuigenvereniging. Er waren deze morgen 30 deelnemers uit het hele land gekomen om met elkaar te strijden voor de prijzen.


Er werd gestreden in 3 categorieën, t.w. heen en weergaand ploegen, rondgaand ploegen en paralelploegen. Ook waren er een aantal juryleden die de beoordeling uitvoerde. Oldtimer ploegen word uitgevoerd met tractoren van ouder als 1970 met dito ploegen. De oudste combinatie was van rond 1920, deze trekker had nog de ijzeren wielen zonder luchtbanden. Iedere ploeger kreeg een veldje van ongeveer 13 bij 50 meter en er wordt geploegd met een heus ploegregelement. Op het te ploegen land waren uien geoogst waardoor sommige ploegers nog wel een traantje moesten laten i.v.m. de lucht die er nog hing.

Toen rond de klok van 15.00 uur de uitslag bekend werd gemaakt was bij de heen en weergaande ploegen nr. 1 Marius Jenniskens uit Sambeek, 2e werd Richard de Vries eveneens uit Sambeek en 3e was Jan van Kemenade uit Someren. Bij de rondgaande ploegen werd Frans Das uit Veldhoven nr. 1 en was Piet Kuijpers uit Den Hout 2e terwijl de 3e prijs voor Jan Jonkers uit Elshout was. Bij het paralel ploegen was Jan de Pinth uit Nieuwkuijk 1e en Maarten de Jong uit Annen Dr. 2e terwijl jan van Lieverloo uit Schijndel de derde prijs kreeg. Onder mooie weersomstandigheden konden vele het vak van ploeger laten zien, hoe het jaren geleden ging en hoe het nog steeds zou moeten.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>