Afbeelding

Een muzikale reis om de wereld in 80 dagen

Algemeen

Son en Breugel - Na de geweldige shows Maestro Son en Breugel 2017, Music in Blue 2017 en het zeer succesvolle Koningsconcert 2018, laat onze veelzijdige Harmonie van Son en Breugel zich binnenkort weer van een andere kant zien met het project Reis om de wereld in 80 dagen: een muzikaal avontuur, een belevenis voor alle zintuigen, naar het boek van Jules Verne.

Door: Hans Waals

Maar liefst drie voorstellingen worden gegeven op 8 en 9 december, waarin het Vestzaktheater speciaal voor deze gelegenheid wordt omgebouwd en ingericht tot een werelds podium. Een schitterende beleving voor jong en oud, waarbij het publiek geniet van prachtige muziek, diverse acts, een show met licht en geluid, beelden en zelfs geuren en smaken. Aangezien zowel het Maestro concert als Music in Blue in 2017 helemaal waren uitverkocht, biedt de Harmonie nu drie voorstellingen in een weekend aan. Zo kunnen nog meer mensen genieten van deze prachtige reis.

De Reis om de wereld in 80 dagen is meer dan alleen maar drie voorstellingen van de Harmonie. Omdat de Harmonie het belangrijk vindt om midden in de samenleving van Son en Breugel hun rol te vervullen, zoeken ze in dit project verbinding met anderen. Zo bezoeken ze in de maanden vooraf diverse basisscholen in Son en Breugel en geven ze workshops rond het thema de wereld en muziek. Ook laten ze met een kleurplatenactie en puzzels kinderen kennis maken met muziek. Na de voorstellingen komt het publiek bijeen voor een gezellige afterparty, met de mogelijkheid voor een "Meet and Greet" met de muzikanten en hun instrumenten. Laat de jeugd van Son en Breugel zelf maar eens proberen om geluid uit een blaasinstrument te krijgen. Zo doen ze er alles aan om op 8 en 9 december de Reis om de wereld in 80 dagen daadwerkelijk een muzikaal avontuur, een belevenis voor alle zintuigen te laten zijn.

De entreekaarten kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij Boudewijns Lederwaren, Cafetaria Spierings, in het Vestzaktheater tijdens de repetitie op donderdag tussen 20.00 en 21.30 uur, of per mail via kaartverkoop@phev.nl. De Harmonie maakt van elke voorstelling een ware belevenis voor u zelf, uw gezin, of als een origineel Sinterklaascadeau.

Alle informatie is te vinden op www.phev.nl/reisomdewereld. De komende weken houden we iedereen op de hoogte van de voorbereidingen van deze reis. Zowel via de website, als in de lokale media kunt meer lezen wat ze gaan doen en wie er allemaal mee op reis gaat.

Zelf kennis maken en een keer een repetitie van de Harmonie bezoeken? Ook dat kan. U bent altijd welkom in het Vestzaktheater tijdens een openbare repetitie van een van de muziekgezelschappen. Zo repeteren ze op donderdagavond met de Opleidingsharmonie (van 18.45 tot 19.45 uur) en het Harmonieorkest (van 20.00 tot 22.00 uur). De slagwerkers zijn op vrijdag aan de beurt met eerst de jeugd van de twee Percussiegroepen (van 18.00 tot 19.15 uur) en daarna de Malletgroep (van 19.30 tot 21.00 uur). De jongste muzikanten repeteren op dinsdag van 19.00 tot 19.45 uur.

Kortom binnen de Harmonie is er volop keuze hoe en wanneer je wil kennis maken. Wil je meer weten, stuur dan een bericht naar communicatie@phev.nl.

Afbeelding