Dames 1 in actie tegen Tamar 3
Dames 1 in actie tegen Tamar 3

Volleybal dames 1 Pieter Brueghel blijven maar winnen

Verenigingen

Son en Breugel - Vorige week hadden de dames van Pieter Brueghel al hun eerste wedstrijd gespeeld en met 3-0 gewonnen. Deze week ging de reis naar Riethoven tegen de plaatselijke dames. Gelukkig was het een uitwedstrijd aangezien De Landing tijdelijk is gesloten.  

Dit jaar bestaat het team maar uit 7 dames. Een beetje krap, maar soms is het niet anders en moeten ze het ermee doen.  Vandaag moesten ze het met z'n zessen doen, maar de dames waren goed op elkaar ingespeeld dus op zich moest dat geen probleem zijn. 
De eerste set ging gelijk op. Er werd aan beide kanten goed geserveerd. Over en weer waren een paar goede servicebeurten waardoor VC Pieter Brueghel mooi een aantal punten uitliep en VC Riethoven weer bij kon komen. Uiteindelijk was VC Pieter Brueghel net iets stabieler en beter waardoor het de eerste set met 18-25 naar zich toetrok.

Niet verslappen
De tweede set ging eigenlijk net zo als de eerste. Er waren een paar leuke rally's maar ook nu waren er weer een aantal servicebeurten waarbij snel een paar punten op rij binnen werden gehaald. De dames hadden minder moeite met de service van Riethoven dan in de eerste set , waardoor ook de tweede set binnen werd gehaald, wel iets makkelijker dan de eerste, 16-25. Verslappen konden de dames niet, want dan gingen de punten naar VC Riethoven. Vanaf het begin werd begonnen aan de derde set, maar nu hadden de dames geen kind aan Riethoven. Deze set werd een makkie en hadden de dames van VC Pieter Brueghel geen kind aan VC Riethoven, 4-25. Weer een mooie overwinning, met goed en degelijk spel. Dit is een mooi begin van de competitie. Dames ga zo door.