Logo mooisonenbreugel.nl
Feest bij 10 jaar vrienden van Berkenstaete   | Fotonummer: db4c4b
Feest bij 10 jaar vrienden van Berkenstaete (Foto: Wil Feijen)

10 jaar betrokkenheid: Vrienden van Berkenstaete


Son en Breugel - De vrienden van Berkenstaete staat voor een groep enthousiaste vrijwilligers, die zich betrokken voelen bij het wel en wee van de bewoners van Berkenstaete. Zo organiseren zij leuke activiteiten en uitstapjes voor de bewoners, in samenspraak met ArchipelZorggroep, die ook al veel activiteiten organiseert voor de bewoners van Berkenstaete.

Door: Adrie Neervoort

Ontstaan
Na een verzoek in 2008 om met een aantal vrijwilligers activiteiten en uitstapjes te begeleiden en te organiseren voor de bewoners van Berkenstaete, ontstond De Vrienden van Berkenstaete.

Op dit moment bestaat het bestuur, zeg maar de motor van deze mooie groep uit: Leny Achten (voorzitter), Elly Speetjens (secretaris), Hans Luteyn (penningmeester), Hans Kerssemakers, Henny de Rooij, Piet Slegers, Lenie Theuns, Peter Vissenberg en Henk Willems.

Afgelopen zondag bedankte De Vrienden hun trouwe donateurs, sponsoren en de bewoners van Berkenstaete met een gezellige muziekmiddag in een vol atrium, de ontmoetingsplek van Berkenstaete.

Trots
De Vrienden van Berkenstaete zijn trots op hun donateurs en sponsoren, dat wilden zij met deze middag nogmaals benadrukken. De sponsoren zijn ook trots op de Vrienden. Dat bleek ook deze middag weer, want Erik Mol (directeur van Metafa Holland BV, één van de sponsoren van de Vrienden) maakte het mogelijk dat er een Nederlandstalig miniconcert plaatsvond.

Met optredens van De Havenzangers, Ferry de Lits en Jeroen van Zelst. Spontaan en onaangekondigd voegde zich ook nog Django Wagner bij dit vrolijke gezelschap. Gewoon omdat ook hij het waardeert wat vrijwilligers voor ander doen.
Het werd een gezellige middag, die de aanwezige sponsoren en donateurs een mooi beeld gaf van waarom de Vrienden het allemaal doen.

Zonder vrijwilligers…..
Vrienden van Berkenstaete heeft de beschikking over een (wens)personenbus, een gulle gift van Metafa Holland BV. Deze bus wordt geheel belangeloos bestuurd en verzorgd door Jac Saris.

Weer zo'n vrijwilliger met een gouden hart, in de wensbus reed hij meerder keren dit jaar met de bewoners van Berkenstaete de lichtjesroute in Eindhoven. Altijd weer enthousiast en vol overgave, in dienst van een ander.

Ook u kunt donateur worden van de Vrienden van Berkenstaete. Voor slechts 20 Euro per jaar helpt u de Vrienden om leuke activiteiten te organiseren voor de bewoners van Berkenstaete. Aanmelden kan via www.vriendenvanberkenstaete.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>