Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Kinderen Sonnewijzer ontbijten met burgemeester Gaillard

Algemeen


Son en Breugel - Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. 

Burgemeester Hans Gaillard geeft het goede voorbeeld en ontbijt op 8 november a.s. van 8.00 tot 9.00 uur samen met de kinderen van De Sonnewijzer. Ze schuiven samen aan de ontbijttafel en maken kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag.

Donatie aan het goede doel
Het Burgemeestersontbijt wordt georganiseerd in zo'n 275 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Burgemeester Gaillard betaalt symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema 'Een feestje voor iedereen!' laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.