Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless Foto: Wil Feijen

Old, Grey & Restless and Friends in concert in het Vestzaktheater

Algemeen

Son en Breugel - Op zaterdag 17 november staat Old, Grey & Restless , samen met twee andere bands, op de planken van het Vestzaktheater. Het belooft een spetterend concert te worden, waarbij diverse muzikanten in meerdere bands te bewonderen zijn.

Old Grey & Restless (OG&R) behoeft in Son en Breugel nauwelijks een introductie. De band telt negen muzikanten, die gezamenlijk vele tientallen jaren muziekervaring hebben. Sinds 2010 staan ze samen op het podium.
Het repertoire omvat nummers van de groten der aarde – hoofdzakelijk herkenbare klassiekers uit de jaren 60 en 70 — waaraan een eigen draai wordt gegeven. Optredens van OG&R zijn nooit saai. De bandleden stralen plezier en energie uit, waarin het publiek feilloos wordt meegezogen.

Be Nice to the Bus Driver
Tot de speciale gasten op 17 november behoort de Belgische formatie 'Be Nice to the Bus Driver', een gedreven, creatief viertal uit Neerpelt, dat een mix brengt van indiepop en -rock tot noise. Ook deze bandleden hebben behoorlijk wat muzikale kilometers op de teller. Zo vermeldt hun cv deelnames aan finales van Humo's Rock Rally met o.a. The Sideburns, Very Camel en Debris. Maar ook muzikale bijdragen aan verschillende andere bands. Ze spelen een sterke set aan eigen nummers, met een typische zang en een golf van melodische gitaren met hier en daar een fuzzy randje. Ook invloeden van bands uit de jaren 80 en 90 laten zich gelden, zoals REM, Wilco, Dinosaur Jr. en Pavement.

The Booze Brothers
Het tweede gastoptreden is van The Booze Brothers. Deze band werd 37 jaar geleden in Nijmegen opgericht door vier geneeskundestudenten, onder wie OG&R-toetsenist (en toen nog gitarist) Eric Lambermon en OG&R-drummer Alexander Bindels. De formatie groeide uit tot elf man sterk, waarmee begin jaren 80 door Nederland werd getourd. De band stopte in 1984. In 2007 besloten de heren, geïnspireerd door een swingend gelegenheidsoptreden in Rotterdam, de draad weer op te pakken. Het repertoire is vernieuwd en bestaat uit min of meer bekende soulklassiekers en modernere varianten. Met de toetreding van saxofonist Arold Schers en zangeres Marsha van der Aa (beiden ook OG&R) is er een flinke portie rhythm and blues toegevoegd.

Gedrieën staan deze ervaren bands garant voor een swingende avond vol gouwe ouwe klassiekers en een vleugje rock. Het concert in het Vestzaktheater begint om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless
Old, Grey & Restless