Afbeelding

Toch nog subsidie voor het zwembad

Politiek

Son en Breugel - Een subsidie voor het zwembad in Son en Breugel ontbrak in de meerjaren begroting, maar blijkt nu toch te worden gegeven.

De inspanningen van de eigenaar van het zwembad hebben de politiek voldoende overtuigd. Dit blijkt uit de toekenning van een subsidie van €600.000,- aan het zwembad. Dit bedrag zal in vijf jaar worden uitgekeerd wat neer komt op €120.000,- per jaar.
In deze periode zal er binnen het stedelijk gebied worden gekeken naar het aanbod en behoefte van een zwembad voor de regio. De uitkomst daarvan kan gevolgen hebben voor het zwembad in Son en Breugel. 
Door de subsidie kunnen de inwoners van Son en Breugel maar ook andere bezoekers in ieder geval de komende 5 jaar gebruik blijven maken van het Zwembad.

Hiermee brengt de politiek de woorden, dat zij het belangrijk vinden dat het zwembad behouden blijft voor Son en Breugel voorlopig ten uitvoer. Wat de politiek niet is gelukt met het zwembad is het invoeren van schoolzwemmen. Dit idee wordt niet omarmd door de basisscholen en blijkt in de praktijk niet uitvoerbaar.